Zdravá a vyvážená strava je pro malé dítě důležitější než cokoli jiného. Zaměřte se na správný jídelníček a vyhněte se špatným zvykům.
Dopřejte si moučník, s jehož přípravou a samozřejmě i s jeho snědením vám určitě rády pomohou i děti.
Musíme bez mučení přiznat, že název našeho článku v případě tohoto receptu nesedí, čokoládová tlačenka totiž patří do kategorie nepečeného cukroví, takže troubu můžete tentokrát nechat vypnutou. I tentokrát vám ale opět mohou vydatně pomáhat děti.
Místo cukroví jsme pro vás připravili jinou lahůdku. Zkuste dětem o víkendu udělat lívancový stromeček. Je to jednoduché a efektní.
Druhý recept na cukroví, které můžete připravit s dětmi, je opět jednoduchý a navíc bude děti bavit i proto, že základní surovinou jsou oblíbené Tatranky. Finální zdobení je na vás nebo na fantazii vašich dětí.
Nejlepší je péct cukroví s dětmi, které to berou jako parádní dobrodružství, a proto jsme pro vás vybrali několik jednoduchých receptů, které dětské ruce hravě zvládnou. Jako první tu máme pudingové cukroví.
Sůl se jako přídavek ke stravě objevila asi před 5 tisíci lety, předtím se člověk adaptoval na příjem přibližně jednoho gramu soli na den, což je 10× méně než dnes.
K nedělní odpolední kávě nebo k lehké večeři můžete upéct tenhle rychlý a moc dobrý dezertík. Příprava je jednoduchá, takže můžete nechat děti, aby míchaly, což je jejich oblíbená činnost. Také plnění hrníčků hravě zvládnou. Z pečení se tak může stát příjemná zábava.
Betynka slaví svátek a přestože k svátku se obvykle dorty nedělají, nás jich několik natolik nadchlo, že jsme se o ně s vámi chtěli podělit. Třeba vám poslouží jako inspirace.
Tenhle dortík nejen dobře chutná, ale především roztomile vypadá. A navíc, jsou na něm oblíbené snídaňové čokoládové vločky a tomu žádný malý milovník sladkostí neodolá. A když děti přizvete k přípravě téhle dobroty, bude jim chutnat dvojnásob.
Kvalita masa, salámů a šunky je v poslední době hodně propíraným tématem a zvláště pokud jde o to, zda uzeniny a maso zařazovat do dětského jídelníčku, nebo ne.
V posledních letech se doslova roztrhl pytel s nejrůznějšími alergiemi. Jedním z nejzákeřnějších onemocnění tohoto druhu je celiakie, tedy nesnášenlivost lepku. V Česku jí trpí až procento obyvatel a mnozí z nich o tom dokonce nevědí.
Domácí výroba tradičního indiánka může být docela zábava a do pečení se s velkou chutí určitě zapojí i děti. Recept nám poskytl odborník na slovo vzatý, pekař Jiří Mikula z vyhlášené Pekárny Mikula, která si zakládá na tradičních výrobních postupech, takže pod jeho pomyslným vedením by se vám sladké dílo mělo rozhodně podařit. Dobrou chuť!
Mléko už vašemu miminku nestačí? Nastal čas rozhlédnout se po příkrmech! A tady nastává zásadní maminkovská otázka: vařit či kupovat?
Pro dětský organismus – i mozek – jsou stejně důležité jako snídaně nebo večeře.
Určitě něco dobrého. Ale se smaženým řízkem nebo masíčkem na grilu se mu vnucovat nebudeme. Batole není dospělý a jeho strava by tomu měla odpovídat!
NutriniDrink pro děti s vlákninou od 1 roku je tekutá výživa, kterou lze úspěšně využít nejen u nemocných dětí, ale i při rekonvalescenci, jako náhradu části stravy nebo jako jediný zdroj výživy.
Také vaše děti milují kukuřičné tyčinky, které se tak dobře drží v ruce a krásně křupou při pojídání?
Připravili jsme pro vás několik výborných receptů, jejichž společným jmenovatelem je grilovaný hermelín – sýr, který patří mezi Čechy k nejoblíbenějším.
Kruchovky jsou jednou z gastronomických specialit Českého ráje, ale jen málokde je dnes můžete ochutnat. Vyrábějí se totiž z žitné mouky, se kterou se obtížně pracuje. Pokud jste ale příznivcem zdravého pečiva, můžete si je upéct doma.
Rodiče chtějí pro své děti samozřejmě jen to nejlepší. A to se týká i stravování. Co je tedy v dětské stravě důležité, čeho by se měli rodiče vyvarovat, co dětem dělá dobře, co jim naopak škodí? Následující desatero by se vám určitě mohlo hodit.
Za posledních pár let se doslova roztrhl pytel s nejrůznějšími alergiemi a intolerancemi, každý třetí Čech je na něco alergický, ať už je to pyl, prach, peří, mléčné výrobky nebo třeba lepek. Ohrožení se nevyhýbá ani kojencům a malým dětem.
Komerční článek - Pro děti od 6 měsíců, prakticky ve škole vaření
Jistě každá maminka bude souhlasit s tím, že nejpřirozenějším a také nejpohodlnějším způsobem výživy novorozenců je kojení. Tato strava je pro děťátko lehce stravitelná a dokonale přizpůsobena jeho fyzickým potřebám.
Také vás něco nutí dát dítěti na talíř mnohem více jídla, než je mu milé? A vadí vám, že se v něm vrtá? A že s ním každý den svádíte boj, jestli všechno sní?
Dopřejte svým dětem už od útlého věku dostatek vápníku, aby v pozdějším věku nemusely bojovat s řídnutím kostí. Pro správné fungování organismu má vápník zásadní roli.
Žaludek i střevo si musí pomalu zvykat, proto se podle nových studií mohou do jídelníčku dětí zařazovat některé potraviny dříve, než tomu bylo v minulosti.
Chcete, aby se sváteční hodování obešlo bez zdravotních karambolů? Dobře si rozmyslete, jaké laskominky dítěti dopřejete.
O vánočních svátcích si všichni dopřáváme pořádnou porci kalorií. Zatímco štědrovečerní tabuli charakterizuje ve většině domácností po celé republice rybí polévka, smažený kapr (jako alternativa smažené rybí filé, případně vepřový nebo kuřecí řízek) a bramborový salát, na první a druhý svátek vánoční dojídáme zbytky.
Anglické slovo snídaně - breakfast znamená přerušení nočního půstu nebo-li nočního hladovění - „breaking the fast“.
Vláknina by měla být v jídelníčku na prvním místě. A nejen děti by si ji měly dopřávat každý den. Ovšem doporučená denní dávka vlákniny se v jídelníčku dítěte a dospělého významně liší.
Kojení je to nejlepší, co můžeme děťátku dát. Ale po půl roce výhradní krmení mateřským mlékem už nestačí.
Nárůst nadváhy a obezity u dětí je podložen mnoha studiemi a markantní je zejména v dlouhodobém srovnání.