Žehlím dobře, žehlím rád!

Mužský rod v titulku není chyba. Takové tvrzení by z úst nejspíš žádná z nás nevypustila.
Žehlím dobře, žehlím rád!

Samochválou obvykle neplýtváme a žehlení většině žen také k srdci nepřirostlo. Přesto bez vavřínů i vášně žehlíme. A co víc, díky ženské kreativitě dokážeme i z této monotónní činnosti vytřískat řadu pozitiv. V kuloárech dámských večírků lze mimoděk zaslechnout, jak ta či ona díky žehlení a sluchátkům ke státnici z italštiny přišla, že jiná zas s nenáviděnou žehličkou v ruce zhlédne dlouho odkládaná DVD a stihne i rozhovor po skypu s kámoškou, že další právě nad košem prádla popouští uzdu své fantazii a v duchu píše dobrodružný román s příchutí hororu.

Voňavé a zářící
Důvodů, proč po uložení dětí do postele rozkládáme žehlicí prkno, existuje víc, a každá zdůrazníme ten svůj. Já například nechci svými oblečky nikomu dokazovat, jak výkonnou mám ždímačku, dětem chci oblékat měkké prádlo a přitom ušetřit za aviváž, do nevelkého prádelníku potřebuji dostat co nejvíc kousků, a to jde jen v úhledných komíncích. A konečně nemohu (a možná bych ani nechtěla) utrácet za profi žehlírnu pro manželovy košile

Vyhánění bacilů
O tom, že je bezpodmínečně nutné žehlit garderóbu pro novorozence, se v moderní odborné literatuře nedočtete a jasnou informaci ani nevygooglujete. Ale podle „holčičích“ diskuzí se zdá, že mateřský instinkt (posílen vzpomínkou na zvyklosti z našeho dětství) si poradí. Proč zbytečně dráždit tu nejjemnější a nejmilejší pokožku na světě případnými zbytky pracích prášků nebo bacilů, když stačí jen pár tahů po piditričku?

Proč žehlí muži?
Skutečně, tací hrdinové existují a není jich málo. Jejich žehlení však většinou začíná průzkumem světového trhu žehliček a pokračuje studiem manuálů technických topmodelů… Muži zkrátka i tak nudnou záležitost dokážou povýšit na vědu. Je to obdivuhodné a zaslouží si to uznání i odměnu – třeba parní generátor.

Betynka 11/10

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články