Zapalte svíčku z včelího vosku!

Češi oproti západoevropanům objevili svíčky a jejich kouzlo poměrně nedávno. Jejich prodej u nás za posledních dvacet let strmě stoupl. Přesto jsme stále tak trochu pozadu.
Zapalte svíčku z včelího vosku!

Nejde ani tak o množství, jako o kvalitu. V drtivé většině totiž kupujeme levné, ale bohužel také zdraví ne příliš prospěšné parafínové svíčky.

Již před třemi lety zveřejnili američtí vědci výsledky studie, která měla za úkol prověřit zplodiny vznikající při hoření svíček. Americký výzkum prokázal, že při spalování parafínu unikají do ovzduší jedovaté látky, které při dlouhodobém používání (zejména v uzavřeném prostoru a při nedostatečném větrání) mohou přispět k astmatu, případně rakovině plic. Vyzkoušejte proto svíčky z pravého včelího vosku, jsou trochu dražší, ale mezi hlavní výhody patří to, že hoří bez odkapávání a prokazatelně pročišťují vzduch.

Včelí vosk, alergici a sladké sny
100% přírodní svíčky z včelího vosku jsou již dlouho známé pro své pročišťující účinky. Přispívají ke zlepšení kvality vzduchu v místnosti tím, že produkují záporné ionty, které mají na ovzduší stejný účinek jako pokojové rostliny a elektronické ionizátory. Pomáhají tak čistit vzduch, který dýcháme, od prachu, plísní, pylu a jiných alergenů. Čistý včelí vosk je tím pádem vysoce vhodný pro alergiky nebo osoby citlivé na vůně.

Říká se také, že pálení 100% včelího vosku před spaním pomáhá dosáhnout klidnějšího spánku. Studie ukázaly, že hořící včelí vosk stimuluje hypofýzu, která zvyšuje intuici, kreativitu a aktivitu snů.

A jako bonus bude váš domov provoněný medem a včelí pílí. Více informaci ZDE.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články