Maminka.czKam s dětmi

Výlety s dětmi za zvířátky: 6 tipů na nejlepší farmy a farmaparky

Simona Procházková 15.  7.  2022
Léto přímo vybízí k zajímavým výletům do přírody. Máloco je pro děti takovým zážitkem jako kontakt se zvířaty. V Česku existují desítky velkých i malých zoologických zahrad, kromě nich je ale možné vyrazit i na farmy a farmaparky. Seznámení se zvířaty je v nich většinou mnohem intenzivnější než v klasické zoo. Děti si mohou zvířata pohladit, zkusit nakrmit nebo se na nich povozit.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zoopark Zelčín (okres Mělník)

V Zelčíně si užijete procházku po kontaktním zooparku, kde se zaměřují na domácí zvířata. Děti se tu s nimi seznámí doslova tváří v tvář, ve velkém oploceném výběhu se mohou mezi nimi volně procházet, pohladit nebo nakrmit ovečky, kozy, poníky i lamy. Zavítat můžete rovněž do výběhů zvířat, která se tu chovají mimo kontaktní návštěvnické prostory. Pravidelně tu organizují komentované krmení s průvodcem, například u pštrosů emu a klokanů. Samozřejmě nechybí ani „běžná“ hospodářská zvířata jako krávy, prasátka, králíci nebo drůbež.

Velkou chloubou zdejšího zooparku je chov fjordských koní. Toužíte po netradičním zážitku? Zúčastněte se některého ze zážitkových programů, třeba jaké to je, stát se na den ošetřovatelem, nejmenší se mohou vydat na procházku s králíčkem nebo miniprasátkem na vodítku. Vyzkoušet můžete také vyjížďku na koni. Pro děti je připraveno i další vyžití, nechybí vzduchové trampolíny, zábavné animační programy a půjčovna koloběžek. Výtečně se najíte v hospůdce U Bedřicha.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
 
Vyrazte na rodinný výlet vlakem. Kam se vydat a proč je to lepší než jet autem?

VIDEO: Tipy na červencové výlety

Léto s dětmi

Hledáte inspiraci, co podniknout a kam vyrazit s dětmi  o prázdninách? Kde si užijete sport, zábavu a dobrodružství? Přinášíme spoustu inspirativních nápadů, praktických tipů a rad. Dozvíte se, kde najdete nejkrásnější místa na výlety, rodinné cyklo a pěší turistické stezky, kam se vydat za kulturou, kde objevíte zajímavá místa. Nechybí ani praktické tipy a důležité informace, týkající se dovolené a cestování, které potřebujete vědět.

Témata: Dovolená s dětmi, Kam s dětmi, Zajímavosti, Tipy na výlet, Cestování, Prázdniny, Za zábavou, Maminka cestuje, příroda, Léto s dětmi, Výlety, Náš tip, Cestujeme, Pardubice, Volný čas, zvíře, Zlín, klokani, farma, Královéhradecký kraj, Albrechtice, Zahrada, Ekologické zemědělství, SOOS, Lázně