Vychytávky do dětských pokojíčků

Plánujete nový dětský pokoj nebo jeho úpravu, protože malé dítě se mění ve větší? Pak pro vás máme pár hezkých vychytávek. Třeba se do některé z nich pustíte.
Vychytávky do dětských pokojíčků

Domečková postel

Děti milují skrýše, domečky, kam se můžou schovat před světem. Pokud bydlíte ve staré zástavbě s vysokými stropy, pak můžete nad dětskou postelí vytvořit právě takovýhle domeček. Stačí k tomu pár hranolů dřeva. Pro šikovného kutila je to hračka. Skelet domečku pak jen doplníte závěsy podle toho, zda z něj chcete mít budoár pro princeznu, nebo bunkr pro malého drsňáka.

Klepněte pro větší obrázek

Postel pro princeznu

Podobně jako domečková postel nabízí tenhle ‚stan' soukromí. Oproti domečkové posteli, jejíž výrobu bychom přece jen možná raději svěřili mužským rukám, tohle je spíše ženská práce, i když horní konstrukci je třeba vytvořit z latěk. Vynalézavé švadlenky však přišly na parádní vychytávku, kdy na strop upevnily deštník a přes něj pak daly látku. Jak jednoduché.

Klepněte pro větší obrázek

Pokojový stan

A ještě jeden tip na skrýš. Postavte dvě velké trojnožky a mezi ně vložte laťku. Na ni pak jednoduše zavěste látku. Hezkým doplňkem tohoto domácího stanování je větev v rohu pokoje, na níž jsou dekorativně zavěšena světýlka. No, není to romantika?

Klepněte pro větší obrázek

Klouzačkové schodiště

Tohle je sen asi každého dítěte, nemuset chodit po schodech a jen se zlehka sklouznout. Zatímco na našem obrázku je klouzačka napevno umístěná vedle schodiště, jiní kutilové radí ji připevnit nad schody, abyste ji, až děti odrostou, mohli sundat a měli zase tradiční schodiště.

Klepněte pro větší obrázek

Drsňácká kolébka

Pokud vaše dítě lituje, že už ho nikdo nehoupe, pak mu udělejte takovouhle dospěláckou houpačku. Pravda, na pořádné spaní to příliš není, ale na odpočinkové pohoupání je to ideální místečko. Stačí jen vzít starou dřevěnou paletu, která vám možná zbyla ze stavby domu, na ni dát matraci a to celé zavěsit na lana.

Klepněte pro větší obrázek

Tabulová stěna

Pokud má vaše dítě kreativní sklony a maluje, kde může, z čehož jste šílení, pak si pořiďte tabulovou barvu a jednu stěnu nebo její část jednoduše vymalujte. Pak ať si dítko kreslí, jak je mu libo. Kromě tabulové barvy je k mání i magnetická barva, jejíž pomocí vytvoříte ze stěny hezkou magnetickou tabuli.

Klepněte pro větší obrázek

Přírodní věšák

Není to skvělý nápad, udělat tyč na šaty ze staré soušky? Máte-li možnost vzít si v lese starou spadlou větev nebo kmínek, pak ho jen stačí očistit, zapřít na vhodné místo, a ‚štendr' pro malou slečnu je hotový.

Klepněte pro větší obrázek

Skříňová palanda

Nechat přes den skrýt palandu dveřmi je hezký nápad. Malí nepořádníci nemusejí kvůli případným návštěvám ani stlát, což se jim bude líbit. Stačí jen zavřít dveře, a je uklizeno. Stejně tak se mohou sami skrýt před světem, když je třeba.

Klepněte pro větší obrázek

Přírodní kolébka

Tahle kolébka nás svou jednoduchostí úplně uchvátila. K výrobě však raději přizvěte truhláře. Poté, co miminko kolébce odroste, můžete ji využít jako houpačku.

Klepněte pro větší obrázek

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články