Výbavička pro miminko: co jste chtěly vždycky vědět a bály se zeptat

Stává se, že i největší odbornice v otázkách módy, které se mezi regály obchodů a stojany s oblečením cítí lépe než doma, najednou ztrácejí půdu pod nohama.

Království za patentky!

A to tehdy, když je místo osmatřicítky nebo (nedej bože!) čtyřicítky začnou zajímat velikosti 56 až 62 – pochopitelně v dětském oddělení. Vybírat výbavičku pro miminko totiž není jen tak. Bude mu zaručeně jedno, jestli je „cool a trendy“. Ocení spíš stoprocentní bavlnu a gumičky u ponožek, které neškrtí. Novopečená matka zase praktičnost – když se bude svíjejícímu se a ječícímu drobečkovi snažit zapnout všech 27 pidiknoflíčků, přestane jí záležet na tom, že má poslední roztomilý minimodel od nejvyhlášenější zvukomalebné značky. Dala by království za patentky!

Proto jsme pro všechny tápající sestavili seznam oblečení, které by na vaše miminko mělo po návratu z porodnice čekat ve skříni. Přidáme i pár tipů a varování, na co dávat pozor. Tak si pište!

7 věcí, které by chytrá máma nikdy neměla kupovat nové

7 věcí, které by chytrá máma nikdy neměla kupovat nové

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Body - povinná výbavička pro jakoukoliv situaci

Bavlněné a lněné košilky, které vám babička možná v osmnácti pořídila do výbavy, můžete s klidem převázat růžovou stužkou a uložit do krabice k fotkám. Nastal čas „bodíček“ – triček se zapínáním mezi nožičkami. Na rozdíl od košilek se nikde nekrabatí, nevyčuhují, nevyhrnují se, zkrátka krásně miminku sednou. Navíc se nezamotáte do zavazovacích šňůrek, jejichž systém už naše generace není schopna pochopit (našim maminkám tímto skládám poklonu). Pořiďte si pár kousků s krátkým rukávem (můžete je v zimě použít na spaní pod overal) a pár s dlouhým, na léto jsou k dostání i roztomilá body bez rukávů, jen se širokými ramínky. Body je v nejtěsnějším kontaktu s pokožkou dítěte, proto by mělo být výhradně ze 100% bavlny, vyhněte se příliš tmavým barvám – i ty totiž mohou dráždit.

Na výšivky – bývají zespoda podšité a některé mohou být právě z rubu hodně ostré a miminko škrábat. Raději se před koupí přesvědčte o opaku.

TIP pro nostalgiky

Slaboučké lněné košilky mohou přece jen ještě dostat šanci – ve velkých vedrech bude mimču v rozepnuté chladivé košilce docela fajn.

Pozor na dostatečně velký otvor pro hlavičku - kupujte jen body, která jsou u výstřihu rozepínací nebo rozevírací, nikdy s pevným lemem, který mají dospělácká trička.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články