Maminka.czSlavní rodiče

Vlastina Kounická Svátková: Mateřství mi zachránilo život

Michaela Čentešová 20.  4.  2017
Herečka a spisovatelka Vlastina Kounická Svátková je maminkou dvou kluků a letos v květnu se jí narodí třetí. A tak jsme si spolu povídaly o tom, jaké to je mít doma samé chlapy, jak jí mateřství změnilo život a zachránilo před bulimií a jakou budoucnost si sama pro sebe představuje.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vlastina Kounická Svátková je jednou z těch žen, které si zapamatujete. Poprvé jsem s ní fotila před mnoha lety a byla jsem okouzlená její pozitivní energií a jakousi bezstarostností.

Za ty roky si mladá herečka prošla mnoha životními zkouškami. Od vypořádání se s bulimií přes bolestný rozvod… až došla k nové lásce a rodině. Když jsem ji zpovídala teď po letech, nic z její krásné pozitivní energie nezmizelo. Naopak, vyzařovala z ní ještě mnohem silněji a já jsem byla doslova okouzlená.

Vlastino, jaké je to třetí těhotenství?

Teď už se naštěstí cítím dobře. V prvním trimestru mi sice nebylo tak špatně, abych zvracela, ale nic mi nechutnalo. Tedy kromě Pho bo polévky, kterou jsem jedla denně. Ve druhém trimestru se mi to zase obrátilo, mohla jsem jíst všechno a jedla hodně, takže jsem trpěla na pálení žáhy.

Strašně jsem si přála jen ležet, jíst, spát a probudit se až na jaře. No a od sedmého měsíce už mě to baví. Mám takový ten natěšený pocit, že se to blíží.

Video: Vlastina Kounická Svátková: Diety už nedržím, padaly mi z toho vlasy



Máte už všechno nachystáno?

Teprve mám ten euforický pocit a mám chuť žehlit oblečky… Ale právě jsem zjistila, že vlastně vůbec nic nachystáno nemám, a protože máme malý byt, vlastně ani nevím, kam dám postýlku. O to víc je to ale vzrušující.

Neschovala jste si věci po synech?

Víte, já jsem si nemyslela, že budu mít třetí dítě. Takže stejně jako do mého života zničehonic vstoupil můj muž, vstoupilo do něj i očekávané miminko.

Takže nejste nostalgická matka, která schovává věci, aby je nosila vnoučata?

Ne, to opravdu nejsem. Jsem spíš opak. Jsem trochu posedlá zbavováním se věcí a vyhazováním všeho, co nepoužívám. Inspirovala mě metoda feng-šuej. Mám pocit, že pak mohu lépe dýchat.

Takže podle toho vypadá i váš byt?

No, my máme tak malý byt, že to tak úplně nejde. Ale některé věci dodržuji, protože ta filozofie je velice zajímavá. Například nemáme v ložnici žádnou elektroniku ani zrcadlo a postel máme natočenou tak, aby nohy nebyly ke dveřím.

Témata: Těhotenství, Video, Slavní rodiče, Mateřství, Vlastina Svátková, Být sama sebou, kosmetička, Pavla Vitázková, Instagram, Čistý štít, Přízvuk, Známost, Vyhazování, Lejla Abbasová, Zásnubní prsten, Běhání, Vlastina, Andrea Růžičková, Tragedie, Přírodní kosmetik, Casi, Plánovač, Badminton, Životní zkouška, Porucha příjmu