Víte, proč jsou vonné svíčky ideálním dárkem?

Značka Yankee Candle použila evropský průzkum spotřebitelského chování a dospěla k zajímavým výsledkům. Třeba vás budou také zajímat.
Víte, proč jsou vonné svíčky ideálním dárkem?

Obecně jsou ze tří svíček, které si zákazník koupí, dvě pro něj a jednu koupí jako dárek. Svíčky jsou tolik oblíbeným předmětem k darování, protože:

Jsou univerzální a líbí se všem.
Potěší na dlouho a vydrží.
Je to dárek za rozumnou cenu.
Je jich mnoho typů na výběr.
Jsou krásné, ale i praktické.
Je to skvělý doplněk do dárkového koše.

Nejčastěji se svíčky kupují blízkému příteli či životnímu partnerovi k narozeninám, svátku, vánocům nebo jako milá pozornost k zútulnění domova. Následuje koupě rodičům, příbuzným a kolegům v práci. Svíčky najdete zejména v obývacím pokoji nebo v kuchyni.

Kdo nejčastěji kupuje Yankee Candle?
Potenciální zákaznicí je v podstatě každá žena. Jakmile výrobek jednou vyzkouší, zůstává značce dle průzkumu věrná. Je to žena ve věku od 25 – 54 let a v polovině případů má děti a vlastní psa nebo kočku.

[UniverzalArticleBox Vůně do bytu: Velký přehled. Je lepší osvěžovač, difuzér, vonná svíčka, tyčinka nebo aroma lampa? | https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/interierove-vune-co-byste-o-nich-meli-vedet | 242923257]

A proč svíčky Yankee Candle ženy kupují?
• Jde o značku, která má zkušenosti, o vůních ví vše a má tradici.
• Jde o odborníky na vůně, technologie a vývoj nových vůni, všechno je naprosto profesionální. Nové vůně vždy odpovídají aktuálním trendům ve společnosti.
• Mají stálou kvalitu, vždycky se můžete spolehnout, že svíčka bude vonět, jak má a vyhoří až do konce. Žádné zklamání, že po několika hodinách svíčka už nevoní, jako je to u levnějších značek, které nemají rovnoměrně provoněný parafín.
• Jsou z nejlepších surovin, z hladké směsi parafínu v potravinové kvalitě a sojového vosku (kvůli ekologické udržitelnosti), plus z přírodních výtažků rostlin a koření
• Bezkonkurenční výběr - 90 vůní v 5 skupinách (květinové, svěží, ovocné, jídlo/koření, vánoční).

Klepněte pro větší obrázek

Kdo je typickou uživatelkou Yankee Candle?
Existují dva typy žen, které nejčastěji kupují Yankee Candle – a to doslova „zapálené stylovky“ a „vášnivé plánovačky“.

Zapálená stylovka (Emotionally Inspired)
Její domov definuje její osobnost. Stále hledá inspiraci, jak lépe vyzdobit domov, brouzdá časopisy i obchody. Záleží jí na krásně dekorovaném interiéru také kvůli návštěvám a obzvlášť si užívá tvorbu výzdoby o svátcích a to hlavně o Vánocích.

Je velmi nostalgická a vůně si spojuje se vzpomínkami a pocity. Když byla malá, její rodiče používali interiérové vůně, je to tedy pro ni samozřejmá věc, která doma nesmí chybět. Dodat svému domovu charakteristickou a osobitou vůni je pro ni zásadní.

Když jde tato žena koupit svíčku, miluje procházení kolem regálů a očichávání všeho nového – je to zábava a dobrodružný „lov“. Za kvalitní svíčky ráda zaplatí vyšší cenu a není jí líto se vydat kamkoli právě jen kvůli svíčce.

Svíčky jsou nedílnou součástí každodenního života „Zapálené stylovky“, ale je důležité, aby ladily se stylem jejího domova a novými interiérovými trendy. Je velmi náročná.

Klepněte pro větší obrázek

Vášnivá plánovačka (Passionate Planner)
Udržuje svůj domov uklizený, útulný a dobře zorganizovaný. Interiérové vůně používá k doplnění dekoru a vytvoření příjemné domácí atmosféry.

Je velmi výkonná a schopná, takže udržuje domov v bezvadném a čistém stavu a stále má trochu času pro nákup maličkostí, které dodají domovu zvláštní dotek a také krásně zdobí byt či dům o svátcích. Miluje návštěvy a dokonale vše připraví tak, aby si to její hosté náležitě užili.

„Vášnivá plánovačka“ má praktickou povahu, ví, co chce a plánuje dopředu – kupuje věci ve slevách, nebo když má kupón či poukaz. Ale pokud se jí něco opravdu zalíbí, klidně utratí trochu víc peněz za výrobek vysoké kvality. Ocení obchody, které nabízejí dobrý výběr nových a jedinečných vůní a jsou důmyslně a přehledně vystaveny. Stejně, jako to vypadá u ní doma!

A kdo jste vy? Zapálená stylovka, nebo vášnivá plánovačka?

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články