Velikonoční recept: Čokoládové hnízdo

Podívejte se, jakými dobrotami se můžete o Velikonocích rozmazlovat! Při jejich přípravě nevyhánějte své děti z kuchyně, při společné přípravě svátečních dobrot užijete spoustu zábavy.
Velikonoční recept: Čokoládové hnízdo

Čokoládové velikonoční hnízdo vlastnoručně připravila Natálka Batová (3) s maminkou Veronikou z Velkého Týnce.

Připravte si:

Korpus
• 4 vejce
• 120 g cukru krupice
• 50 g hladké mouky
• 50 g hrubé mouky
• 5 lžic oleje
• 30 g kakaa

Krém
• 1 kelímek smetany ke šlehání
• 6 lžic nugety

Na ozdobení
• 100 g strouhané čokolády
• čokoládové zdobení Dr. Oetker

Jak na to:
1. Vyšleháme čtyři bílky s cukrem. Vmícháme žloutky, olej a na závěr domícháme mouku s kakaem. Mícháme dohladka, aby v těstu nebyly hrudky.

2. Pečeme 30 minut na 180 °C v bábovkové formě.

3. Vychladnutý korpus natřeme šlehačkovo-nugetovým krémem. Posypeme zdobením a strouhanými hoblinkami z čokolády.

4. Čokoládové hnízdo dozdobíme krásně barevnými vyfoukanými vajíčky.

Klepněte pro větší obrázek

Tip Natálky Batové: Kdo trpí alergiemi na oříšky, může místo nugety použít například čokoládu.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře