Čokoládové velikonoční hnízdo vlastnoručně připravila Natálka Batová (3) s maminkou Veronikou z Velkého Týnce.
Připravte si:
Korpus
• 4 vejce
• 120 g cukru krupice
• 50 g hladké mouky
• 50 g hrubé mouky
• 5 lžic oleje
• 30 g kakaa
Krém
• 1 kelímek smetany ke šlehání
• 6 lžic nugety
Na ozdobení
• 100 g strouhané čokolády
• čokoládové zdobení Dr. Oetker
Jak na to:
1. Vyšleháme čtyři bílky s cukrem. Vmícháme žloutky, olej a na závěr domícháme mouku s kakaem. Mícháme dohladka, aby v těstu nebyly hrudky.
2. Pečeme 30 minut na 180 °C v bábovkové formě.
3. Vychladnutý korpus natřeme šlehačkovo-nugetovým krémem. Posypeme zdobením a strouhanými hoblinkami z čokolády.
4. Čokoládové hnízdo dozdobíme krásně barevnými vyfoukanými vajíčky.
Recept na tradiční velikonoční jidáše naleznete zde>>>

Tip Natálky Batové: Kdo trpí alergiemi na oříšky, může místo nugety použít například čokoládu.