Velikonoční rady a tipy: Jak na luxusní vajíčka jako z katalogu

Také patříte k těm, kteří každoročně před Velikonocemi řeší starosti ohledně pečení tradičních beránků, jidášů, přípravy klasické nádivky, výzdoby bytu či domu nebo originalitu a dokonalost dekorace velikonočních vajec?
Velikonoční rady a tipy: Jak na luxusní vajíčka jako z katalogu

Pokud jste si odpověděli ano, tak je pro vás jako stvořená řada velikonočních výrobků společnosti Druchema, která vám usnadní barvení a zdobení vajec stejně jako drobnou bytovou dekoraci. Jak by se vám líbila netradiční vejce s efektem mramoru, perleti nebo stříbrného třpytu? A právě to tato tradiční česká firma, pro niž jsou Velikonoce zásadním ročním svátkem, nabízí.

Barvení vajec snadno, rychle a dokonale…
Efekt mramor
– Sen o dokonale obarvených velikonočních vejcích se stane skutečností právě s barvami OVO zaručující mramorový efekt. Balení obsahuje 5 gelových barev - červenou, žlutou, oranžovou, modrou a zelenou a dále jeden pár rukavic pro snazší dosažení požadovaného mramorového efektu.  
                                                                                                                                                   
Tip jak na to: Horká uvařená vejce osušte a navlékněte si přiložené rukavice. Do dlaní si následně nakapejte 1 – 3 kapky jedné barvy a vejce v rukou důkladně promněte. Pokud vás lákají vícebarevná a crazy vejce stačí, když otřete rukavice čistým ubrouskem a postup zopakujete s dalšími barvami. A pokud jste i milovníky lesklých vajec zbývá už je jen potřít tukem. Cena: 67 Kč

Efekt perleť – Všichni zřejmě známe perleťové knoflíky, ale co třeba perleťová velikonoční vejce? I to je totiž nyní možné díky barvám s perleťovým efektem. V balení jsou k dispozici 4 gelové barvy, gelový perleťový efekt a ochranné rukavice pro rychlou a snadnou aplikaci.

Tip jak na to: Postup je velmi rychlý a jednoduchý, podobný jako u barev s mramorovým efektem. Stačí si nasadit přiložené rukavice, do dlaní si nakapat 1 – 3 kapky jedné barvy a ještě horká vejce promnout v dlaních. Následně do dlaní nakapejte 3 kapky perleti a vejce opět promněte a nechte barvy zaschnout. Chcete-li dosáhnout vyššího stupně perleti, postačí jen zvýšit množství efektu. Pro vícebarevné vejce je samozřejmě možné barvy libovolně kombinovat. Cena: 67 Kč

Klepněte pro větší obrázek

Efekt stříbrný třpyt – O tom, že stříbrný třpyt nepatří jen k Vánocům, se přesvědčí každý, kdo jednou vyzkouší velikonoční barvy na vejce OVO s právě zmíněným efektem stříbrného třpytu. V balení jsou 4 tekuté barvy, gelový efekt stříbrný třpyt a samozřejmě pár rukavic pro snadnou a čistou aplikaci.

Tip jak na to: Uvařená horká vajíčka vložte do ¼ litru horké vody, ve které jste před tím rozpustili barvu a přidali 1 – 2 lžíce octa. Ideální je nechat vejce ponořená ve vodě 30 – 60 sekund. Po té si navlékněte ochranné rukavice, nakapejte do dlaní 3 kapky stříbrného třpytu a vejce promněte v dlaních a nechte uschnout. Pro dosažení vyšší míry stříbrného třpytu zvyšte jeho množství. Stříbrný třpyt je také možné aplikovat štětečkem nebo přímo z tuby a tvořit tak originální obrazce. Iniciativě se meze nekladou. Cena: 67 Kč
 
Smršťovací košilky – Novinkou mezi netradičními způsoby dekorace vajec jsou takzvané smršťovací košilky. Druchema zde myslela, na všechny, kteří neholdují barvení vajec, chtějí ušetřit ještě více času, a přesto by měli rádi dokonale ozdobená velikonoční vejce. Tyto košilky s tradičními i moderními či krajkovými motivy tak představují ideální řešení - nikde žádná barva a přitom celé vejce dokonale dekorované. V jednom balení se nachází 9 košilek.

Tip jak na to: Snazší už to být nemůže. Na uvařené vejce navlékněte košilku a pomocí lžíce ponořte na 3 sekundy do horké vody. Po té už jen vyjměte vejce z vody a nechte uschnout. Celá aplikace je tak dokončená. Cena: 15 Kč

Aby bytová dekorace nezůstala pozadu…
A jakáže zvířata patří k Velikonocům, potažmo k jaru? Co třeba zajíček, beránek, kuřátko nebo motýl? Vyzdobte si jimi svůj interiér – dům, byt, chatu nebo jimi osvěžte a zpestřete první jarní květiny či klasický velikonoční ječmen nebo pšenici.

Druchema v tomto roce rozšířila svoji známou velikonoční řadu výrobků a doplnila ji ještě zapichovacími dekoracemi OVO. Všechny dekorace jsou vyrobeny z kvalitně potištěné vyřezávané vícevrstvé překližky. Navíc jako dárek k dekoraci je přibaleno i 20 gramů osení ječmene, ideálního pro výsadbu do květináče o průměru 10 cm. Cena: 38 Kč.

Čtěte také: 50 netradičních způsobů, jak letos ozdobit velikonoční vajíčka

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články