Vaše příběhy: Porod v Motole

Vybíráte porodnici? Možná vám zkušenosti ostatních maminek pomohou.
Vaše příběhy: Porod v Motole
Císař v Motole
 
Dlouho jsem váhala, kde rodit. Četla jsem různé internetové diskuze k porodnicím. O každé se píše něco pozitivního a něco negativního, a tak jsem nakonec zvolila tu nejblíže bydlišti – Motol. V den termínu porodu se nic nedělo, ráno proběhla poradna s tím, že miminko naléhá hlavičkou. Večer jsem ucítila náhlý tlak a... mokro. Vzali jsme s přítelem připravenou tašku do porodnice a ručník do auta a za chvíli jsme byli v porodnici.
 
Noční čekání
Kontrakce sice začaly už o půlnoci, ale až ve 4:30 ráno přicházely po dvou minutách. Sestřička mě pak i s přítelem odvedla na přípravu. Dostala jsem klystýr, ze kterého jsem měla zbytečně strach. Došla jsem si třikrát na wc, cítila se opravdu dokonale prázdná a nemusela se obávat „nehody“ u porodu, i když vím, že personál je na to zvyklý. Ale pro klid své duše...Pak jsem se 15 minut sprchovala střídavě teplou a horkou vodou. Přítel mi při kontrakcích masíroval záda, to mi velmi pomohlo. V 5:00 jsem byla otevřená na 6 cm, a tak jsme vyrazili na porodní box. V 7:00 mi bohužel porodní asistentka řekla, že se dál neotvírám a už je to dlouho, kontrakce ustávají, a proto mi musí dát oxitocin k posílení kontrakcí a vitaminy do žíly. Souhlasila jsem.
 
Klepněte pro větší obrázek 
 
Epidurál nebolel
Doporučili mi také epidurál, protože jsem byla už hodně unavená a porod se táhl dlouho. Také jsem souhlasila, i když jsem si celé těhotenství říkala, že bych byla raději, kdybych rodila bez jakékoli pomoci chemie. Chtěla jsem vše přírodně. Také jsem se bála špatného zavedení epidurálu. Ale vše dobře dopadlo. Dostala jsem injekci na znecitlivění a pak mi byl zaveden epidurál. Vůbec to nebolelo. Anestezioložka byla velmi milá, předem mi řekla, co se bude dít a i při zavedení mě informovala, co přesně dělá. Asi v 9:00 ráno kontrakce velmi zesílily, při pravidelných kontrolách porodní asistentka zjistila, že jsem otevřená na 8 cm a následně na 10 cm. Tlačila jsem a při každé kontrakci se náš drobeček posunoval stále blíže a blíže k východu. Porodní asistentka mi říkala jak dýchat, ukazovala, jak a kam tlačit. Bylo to úžasné. V 11:00 se narození milovaného miminečka přiblížilo.
 
Maminko, tlačte
Tlačila jsem ze všech sil, které mi po 13 hodinách rodění zby1y. Porodník dával pokyny, kdy tlačit a kdy povolit, a vše šlo jak po másle. Přítel mi podpíral záda a já mu za to drtila ruku. V 11:28 se nám narodil překrásný syn Evan. Měřil 47 cm a vážil 3290 g. Porodní asistentka, sestřičky i doktoři byli výborní a milí! Ihned po porodu Evana očistili, přestřihli pupeční šňůru, zabalili a donesli zpět, aby se poprvé napil mlíčka od své šťastné maminky. Poté ho dali do inkubátoru a strávil s námi ještě tři hodinky na porodním boxu, pak se jel koupat a já na pokoj šestinedělek. Poporodní péče byla také skvělá. Sestřičky mi vysvětlily vše, co jsem potřebovala. Kojili jsme každé tři hodiny, přebalovali, koupali a čtvrtý den nás propustili domů. Evan Cardelli je krásné a spokojené miminko.
Andrea
 
Milé čtenářky, zajímají nás Vaše zážitky z porodu a hodnocení porodnice. Pošlete nám svůj příběh i s fotkou na e-mail: betynka@burda.cz
 

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články