Vaše příběhy: Navrhli mi císaře a já souhlasila

Tři dny po termínu porodu mi ráno odešla hlenová zátka, v šest večer mi začaly křížové bolesti po sedmi minutách, v osm večer mi praskla plodová voda.
Vaše příběhy:  Navrhli mi císaře a já souhlasila

Po vyšetření v porodnici mi lékař řekl, že plodová voda je zakalená, a začal vyvolávat porod se slovy, že musí miminko co nejdříve ven. Dostala jsem tabletku a injekci na změkčení čípku, jelikož jsem nebyla skoro vůbec otevřená.

Na porodním pokoji byla porodní postel, na které se může odpočívat, křeslo, míč, WC a vana i porodní lehátko, kde probíhá samotný porod. Tam jsem také dostala klystýr, což jsem v tu chvíli vůbec nevnímala, jelikož jsem měla plnou hlavu starostí o miminko.

Protože však porod nepostupoval, jak bylo třeba, před 3. hodinou ranní mi pan doktor navrhl císařský řez. Okamžitě jsem kývla. Když jsem se probudila na jipce, držel manžel naši zdravou Viktorku v náruči.

Ráno mi ji přinesly sestřičky k prvnímu přiložení – krásně se přisála.

Můj velký dík patří MUDr. Vítězslavu Talovi, který perfektně vedl můj porod, chtěl, abych rodila přirozeně a nakonec v pravou chvíli zvolil císařský řez, i oběma sestřičkám, které tu noc sloužily. Moc mě mrzí, že porodnice v Panochově nemocnici v Turnově zřejmě pro nedostatek porodů a lékařů skončí.

Nina Jirošová

Převzato z časopisu Betynka.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články