Váš příběh: Se vším jsem si poradila, až na kojení

Měla jsem docela velké zkušenosti s hlídáním dětí, jak v okolí, tak v rodině, takže, co se týkalo postarání se o miminko, bylo vše naprosto v pohodě.
Váš příběh: Se vším jsem si poradila, až na kojení

Režim jsme si začali pomalu dělat už po návratu z porodnice. Snažila jsem se koupat zhruba ve stejný čas, potom papání a uložení do postýlky. Bolení bříška jsme taky zvládli celkem bez problémů, když nepomáhal Sabsimplex, koupila jsem probiotické kapky, které jsem dávala do 5. měsíce a byla jsem naprosto spokojená a naše Sofinka také.

Ale aby to nevypadalo, že začátky byly jen naprosto v pohodě. Celé šestinedělí jsem měla teploty a záněty v prsou, kojení taky moc nešlo. Každý mi radil něco jiného, všechny jsem poslouchala a nakonec byla ráda, že jsem se z těch všech rad nezbláznila. Tak moc jsem chtěla malou kojit, že jsem snad nemyslela na nic jiného než na kojení…

Nakonec jsem navštívila úžasnou laktační poradkyni, která nejen, že mě uklidnila, ale také poradila různé fígle a techniky kojení. A já jsem díky tomu kojila plně až do 5. měsíce malé.

Když se na to dívám zpětně, tak bych poradila maminkám prvorodičkám, pokud mají problém, tak ať opravdu navštíví laktační poradkyni a poradí se s ní. Myslím, že kojení je také hodně psychická záležitost a mně opravdu pomohlo to uklidnění od poradkyně… 

Ale hlavně, ať si to každá maminka dělá tak, jak to cítí. Přeji všem maminkám, ať jim jejich miminka dělají jen samou radost!

Lenka

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články