Váš příběh: Porod ve FN Plzeň si nemohu vynachválit!

Zkušenosti jiných maminek z porodnice jsou k nezaplacení. Zajímá nás i váš příběh! Své příspěvky posílejte na e-mail: lucie.fumfalkova@mojebetynka.cz.  
Váš příběh: Porod ve FN Plzeň si nemohu vynachválit!

Nejraději bych začala poděkováním všem, kteří ve Fakultní nemocnici Plzeň přivádějí na svět děti a starají se o ně! Díky celému porodnímu oddělení, neonatologii i oddělení šestinedělí. :-)

Obě své dcery jsem zde porodila a musím říci, že navzdory některým negativním názorům maminek, já mohu jen chválit. I přesto, že jsem zde rodit původně nechtěla a byla přesvědčena, že menší nemocnice bude určitě lepší…

Ale pěkně od začátku. Porod první dcery byl překvapením neb se odehrál na konci 8. měsíce, zato u druhé dcery jsem si pěkně počkala. :-) Ještě jsem stihla odpolední očkování své starší holčičky a říkala si, já snad neporodím, bylo 18. srpna vedro na padnutí a jak ví snad všechny maminky, co čekají své děti v létě, každý den je těžší, vedro nesnesitelnější, nohy oteklejší a o nervozitě ani nemluvím.

Kolem druhé najednou začaly kontrakce, říkám si asi poslíčci, ale pro jistotu jsem zalarmovala moji mamku, aby stihla starší holčičku pohlídat a manžel mne mohl v klidu odvézt do porodnice a příchod druhé dcery si se mnou užít. Když dorazila babička, už bylo jasné, že se naše Lucinka rozhodla přijít na svět. Kontrakce byly po čtyřech minutách a já šílená, že nestihneme dojet do porodnice včas. Při poslední prohlídce jsem byla již otevřená na 4 prsty a moje paní doktorka jen překvapivě kroutila hlavou, proč už nerodím.

A pak už to šlo rychle, příjezd do porodnice, první prohlídka a rovnou na sál. Ujala se mne usměvavá porodní asistentka Halířová s paní doktorka Ürgeovou. Po sepsání všeho potřebného kontrola a zjištění, že už z porodního křesla neslezu, i když krátkou sprchu jsem ještě stihla. :-) Porodní asistentka byla moc úžasná (ani slovy nelze vyjádřit, jak mi pomohla), celou dobu mne povzbuzovala, různě jsem se přetáčela a hledaly jsme nejsnazší pozici pro příchod mé holčičky na svět.

Po kontrole paní doktorkou dorazila ještě posila sestřiček - asistentek, jedna tlačila na bříško, druhá držela nohy a najednou byla Lucinka na světě, přesně v 18:27 hodin. Vážila 3,9 kg a měřila 51 cm. Prostě kus ženský. :-) Krásně pobrekávala, byla úžasně vlasatá, no prostě miminko k zulíbání.

Došlo na drobnou komplikaci, kdy se mi neodloučila placenta a já musela podstoupit v celkové anestezii vyčištění dělohy. Ale zas se musím opakovat, všichni byli hrozně milí, lékaři nám vše vysvětlili a já musím říci, že jsem jim celou dobu bezmezně důvěřovala. Smekám před jejich klidem a ještě jednou děkuji.

Pokud budu mít to štěstí a ještě dojde na třetí dítko (snad už kluka), tak určitě pojedu rodit sem.

Ráda bych ještě napsala pár vět k prvnímu porodu naší Elišky, konec rizikového těhotenství – cca 3 týdny před porodem jsem též strávila ve FN a musím říci, že díky tomu, že zde odvádějí svou práci velmi dobře, se nám narodila dcerka sice o 9 týdnů dříve, ale s porodní váhou 2,08 kg a 46 cm!

Monika Hozdová

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články