Váš příběh: Monitor odhalil omotaný pupečník

I já bych se ráda podělila o své zkušenosti s porodem, v mém případě se jedná o Znojemskou nemocnici.
Váš příběh: Monitor odhalil omotaný pupečník


Celé moje těhotenství probíhalo, až na malé výjimky, bez komplikací. Protože se jednalo o mé první dítě, vše pro mě bylo nové. Mimískovi se ven moc nechtělo. Pořád jsem čekala, kdy přijdou kontrakce, jak je poznám nebo, kdy mi odteče plodová voda. Termín porodu byl stanoven na 14.července. Ten den jsem šla naposled na kontrolu ke své doktorce, která mě tímto předala do péče porodnice. Byt to ukončený 40tt a manžel i já jsme už týden byli v plné pohotovosti.

Když jsem přijela do znojemské nemocnice, natočili mi monitor. Brala jsem to jako běžnou věc a počítala, že půjdu domů. Přesto jsem pro jistotu měla sbalenou tašku s sebou v autě. Po monitoru mě sestra poslala do ordinace ke sloužícímu lékaři, na vyšetření. Po ultrazvuku mi doktor sdělil, že prý ozvy nejsou dobré, že to vypadá na omotaný pupečník a že musíme udělat zátěžový test, aby se zjistilo, jestli dítě dokáže přežít skutečný porod. Rána z čistého nebe. Nevěděla jsem, co si počít, slzy se mi draly z očí a nešly zastavit.

Po čtyřech hodinách na kapačce a žádných kontrakcích jsem strávila noc na oddělení. Všechny další monitory byly v pořádku a ráno při vizitě mě pustili domů s tím, že budu denně docházet. Druhý den na monitorech opět všechno špatně! Okamžitě mě znovu hospitalizovali, znovu udělali zátěžový test, naštěstí už úspěšný, ale porod stále nevyvolal. Mimi se tvářilo, že porod zvládne a tak mi večer při vyšetření doktor sdělil, že ráno začneme vyvolávat.

V osm hodin jsem dostala tabletku, během hodiny se rozjely kontrakce. Každou hodinu monitor. V jedenáct už jsem nemohla ani jít, a když mě doktorka vyšetřila, zjistila, že jsem otevřená na 8 cm. Následoval klystýr, rychlý telefonát manželovi a přesun na porodní sál.
Manžel přijel za pět minut dvanáct. Lékařka mě stále kontrolovala, kontrakce jsem do poslední chvíle prodýchávala vestoje. Ukrutná bolest. Na koze jsem dvakrát zatlačila a Adélka se narodila v půl třetí odpoledne s váhou 3810g a 50cm a úplně v pořádku.

Tímto bych ráda poděkovala porodním asistentkám a paní doktorce Štefánikové za pomoc a podporu. I přes tato úskalí bych Znojmo při dalším porodu zvolila zas.

Jana Lapešová

Podělte se i vy o svůj porodní příběh! Své příspěvky i s fotografiemi posílejte na e-mail: ucie.fumfalkova@mojebetynka.cz

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články