Váš příběh: Chtěl sex a nemohl pochopit, že já ne. Dostal lekci!

Milá Betynko, v zářijovém vydání Betynky mě zaujal článek Sex po porodu. Porod jsem měla těžký a měla jsem tolik stehů, že je ani sami doktoři nepočítali.
Váš příběh: Chtěl sex a nemohl pochopit, že já ne. Dostal lekci!

Přítel byl u porodu se mnou, takže vše plně se mnou prožíval. Proto jsem byla přesvědčená, že mě bude chápat, když po šestinedělí to nebude to pravé ořechové po sexuální stránce. Šestinedělí plné probdělých nocí kvůli kolikám našeho miminka končilo a přítel jediné, na co myslel, jak konečně budu plnit ženské povinnosti.

Jenže ouha. Byla jsem natolik unavená, že jsem nebyla schopná snad ničeho. Ano, chodil do práce, ale pomoci v domácnosti mi mohl, nějak se k té pomoci ale neměl. Pořád nechápal, z čeho můžu být tak unavená a neviděl žádný důvod proč nezačít se sexuálním životem stejně jako před otěhotněním.

Na sex jsem neměla pomyšlení, natož chuť. Štvalo mě, jak si myslí, že jsem plná energie, vždyť jsem přeci celé dny doma a tak nemůžu být tak unavená a přepracovaná... Ale když jsem mu vysvětlovala, že běhat kolem miminka, spát denně tři hodiny a k tomu se starat o domácnost, vařit a dělat další povinnosti, není procházka růžovou zahradu, nechápal. Byl přesvědčený, že si hledám jen výmluvy, abych náš sexuální život co nejdéle odkládala.

O pár týdnů později jsem ztratila mateřské mléko a tak jsem našeho tvorečka krmila umělým. Přítel stále naléhal, že chce sex, byl na mě stále naštvaný, všechno mi vyčítal, a hádky u nás byly na denním pořádku. Tak jsem se jednou naštvala. Řekla jsem si a dost. Jestli si myslí, že si doma celý den „válím šunky“ a jsem krásně odpočatá, vyspaná a plná energie, tak mu dokážu, jak velice se plete.

Domluvila jsem se s mojí mamkou, že za ní na víkend přijedu. I když představa, že budu od našeho mrňouska dva dny pryč, byla hrozná, jinou možnost, jak ukázat příteli, co miminko obnáší, jsem ale nenašla.

Příteli jsem napsala na papírek, kdy bude krmit, jak často, a jak umělé mléko připravit. Nenavařila jsem, jako jsem to dělala vždy, když jsem někam odjížděla na delší dobu. Popsala jsem mu, jak má naše miminko koupat, jaké krémy na co jsou, a na co si má dát pozor apod. Nevydal ze sebe jedinou hlásku a jen zíral.

U mamky bylo fajn, odpočinula jsem si, vyspala se, i když jsem stále myslela na našeho prďolku a modlila se, aby byl v pořádku, až dorazím.

Když jsem v neděli odpoledne dorazila domů, musela jsem se smát. Přítel měl kruhy pod očima, vedle v pokoji v postýlce leželo naše plačící děťátko. Přítel měl bezradný výraz, tričko poblinkané od malého, které si ještě ani nestihl za víkend vyměnit, v kuchyni byl nepořádek od jeho snahy uvařit si něco k jídlu…
 
Jen sem tak stála ve dveřích a nic neříkala. Na příteli bylo vidět, jak moc se mu ulevilo, že už jsem doma. Konečně si uvědomil, co vše obnáší péče o miminko a zároveň o domácnost. Uznal, že únava, kterou si myslel, že jen předstírám, byla opravdu skutečná. A že se nediví, že na sex nemám ani pomyšlení.

Od té doby každý den koupe naše děťátko, hraje si s ním, než připravím večeři pro nás i pro miminko nebo než uvařím oběd, pomáhá mi občas i s úklidem a já konečně dostala i chuť na milování. Nyní jsme spokojeni jak já tak i přítel.

Někdy je prostě nutné ukázat chlapům, že péče o miminko není taková sranda, jak si mnozí muži myslí.

Veronika Hylmarová

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články