Váš příběh: Balon ve sprše i na suchu mi moc příjemný nebyl

Zkušenosti jiných maminek z porodnice jsou k nezaplacení. Zajímá nás i váš příběh! Své příspěvky posílejte na e-mail: lucie.fumfalkova@mojebetynka.cz.
Váš příběh: Balon ve sprše i na suchu mi moc příjemný nebyl

Zuzanka se měla narodit 28. 6. 2010 v mělnické porodnici, kam jsem chodila i do poradny. Již tehdy jsem se tam setkala s ochotou a vše okoukla.

Venku byly třicítky, uvnitř klimatizace. V den termínu jsem měla nezralý čípek, tak jsme se s paní doktorkou dohodly, že mě přijmou v pátek 1. 7. V ten den mi provedli zátěžový test a píchli vitamin B. Nic se nedělo.

Následující den se navzdory práškům vyvolávajícím porod dostavily jen slabší bolesti a před půlnocí jsem byla otevřená na tři prsty. Píchli mi antibiotika kvůli streptokoku.

Balon ve sprše a na „suchu“ mi moc příjemný nebyl. Odmala jsem spavá, ale nečekala jsem, že budu usínat během porodu. Píchli mi plodovou vodu a nastřihli hráz. „Už je vidět hlavička,“ zvolala lékařka.

Nádech a následné zadržení dechu mi nešlo, ale ve 3:46 se narodila naše Zuzanka. Měla 3,5 kg a 50 cm. Po vyšetření mi ji sestřička položila na prsa. Pak ji odnesla do inkubátoru. O bonding jsem nežádala.

Moc se nám s malou v porodnici v Mělníku líbilo – hodný personál, dobré jídlo, pěkné prostředí, a navíc tu odebírají krev z pupečníku.

Petra Nezbedová

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články