Vánoční stromečky trochu jinak

Jak zdobíte stromeček? Dáváte přednost staročeské barevné všehochuti, jednoduchým slaměnným ozdobám a nebo se vám zalíbil v poslední době oblíbený jednobarevný styl? Ať tak či tak, třeba se vám zalíbí některé ze stromečkových nápadů posbíraných po celém světě.
Vánoční stromečky trochu jinak

Některé nápady jsou inspirativní, jiné trochu bláznivé (třeba květinový stromeček na hlavní fotografii, který vytvořili designéři pod značkou Christian Dior). Ale co na tom. Ať už je stromeček jakýkoli, nejdůležitější je, že zůstává symbolem vánoc a vánoce, že zůstávají svátkem klidu a porozumění, jakkoli je dnešní doba uspěchaná.

Máte-li doma muzikanta, pak mu udělejte tenhle roztomilý osobní notový stromeček. Je to jednoduché a efektní. Nastříhejte noty na různě velké čtverce, které podle velikosti od největšího do nejmenšího napíchejte na tyčku zasazenou do okrasného květináče. S dětmi můžete vytvořit i variantu z barevných papírů. Určitě je to bude bavit a hotový výtvor může ozdobit jejich pokojíček nebo se může stát zajímavým dárečkem pro babičku s dědečkem.

Klepněte pro větší obrázek

Knihomolům zase udělá radost knižní stromeček. Nesmí se do něj příliš strkat, ani brát si oblíbenou knihu ze spodních pater. Na druhou stranu, tenhle stromeček rozhodně neopadá.

Klepněte pro větší obrázek

Stromečková stínohra je jednoduše kouzelná. Můžete si ji vyrobit sami doma. Využijte k tomu silný karton nebo překližku, z níž vyřežte siluetu stromku. V případě potřeby podlepte a vyztužte tak, aby stromeček hezky držel. Natřete barvou v tónu stěny před níž bude stát. Pak už ho jen postavte a dejte za něj lampičku. Efekt bude ve sváteční podvečer doslova magický.

Klepněte pro větší obrázek

Deštníková romantika je pro velmi kreativní duše, které chtějí vybočovat z průměru.

Klepněte pro větší obrázek

Balónkový stromeček může vesele a netradičně ozdobit dětský pokojíček. Nicméně, jeho vytvoření není zrovna jednoduché.

Klepněte pro větší obrázek

Fenomén Hello Kitty se odrazil i v dekoratérském řemesle. V jakémsi nákupním středisku se nechali strhnout ke kočičkovému vánočnímu stromečku. Není to právě vrchol vkusu, ale dětem se určitě bude líbit.

Klepněte pro větší obrázek

Teď už víte, jak to vypadá, když v Mexiku slaví vánoce. Když není poblíž smrček, tak stejně dobře poslouží i vzrostlý kaktus.

Klepněte pro větší obrázek

Zvláštní dřevěná varianta stromečku potěší především kreativní duše. Děti jsou samozřejmě pro starou dobrou jehličnatou klasiku, ale kdo jí chce doplnit něčím netradičním, může si dopřát třeba právě takovouhle alternativu.

Klepněte pro větší obrázek

Chcete-li si s dětmi kreativně zařádit a máte doma staré plechovky, pak je zbavte etiket, natřete barvou a polepte hvězdičkami, bambulkami, vším co vám přijde do ruky. Není to moc tradiční, ale jako výtvarné hrátky je to výborné.

Klepněte pro větší obrázek

Kdo je trochu zručný a na zahradě mu přebývá dřevo, ten si může vytvořit i takovouhle zajímavou variantu vánočního stromečku. Proč ne.

Klepněte pro větší obrázek

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články