V devátém měsíci s činkou nad hlavou

Mnohé knihy o těhotenství radí, abychom v devátém měsíci odpočívaly a vyvarovaly se přílišné námahy. Američanka Lee-Ann Ellison však takovéto rady hodila za hlavu a vzpírá těžké činky.
V devátém měsíci s činkou nad hlavou

Pětatřicetiletá Lee-Ann Ellison z Los Angeles strhla lavinu, když se svými fotografiemi, na nichž s těhotenským bříškem zvedá těžkou činku, pochlubila na sociální síti. Především záporné reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. „V devátém měsíci by žena měla odpočívat a dávat na sebe pozor, ne takhle hazardovat se zdravím. Ta žena nemůže být normální," znělo napříč komentáři. Našly se ale i chápavé hlasy. „Jen jeď, holka. Vypadáš mnohem líp než všechny ty obtloustlé těhotné, které jen sedí, jedí a nemohou se hnout." Lee-Ann na ohlasy reagovala: „Děkuji všem za reakce. Chápu, že se to někomu nemusí líbit. Můj život je ale naštěstí jen můj. Za podporu děkuju. Vždycky jsem milovala atletiku a fitness, cítím se zdravá a nevidím důvod, proč bych měla přestat cvičit. Mám už dvě děti a jsem maminkou ráda, ale chci být zároveň ve formě a dobře vypadat."

Klepněte pro větší obrázek

Lékaři na rozvířenou vodu reagovali prohlášením, že cvičení je pro matku v těhotenství velmi prospěšné. „Maminky by v těhotenství měly cvičit ideálně alespoň 30 minut denně. Ty, které cvičí, jsou v lepší fyzické i psychické kondici a díky tomu většinou netrpí některými těhotenskými potížemi, jako např. nadváhou, nespavostí, stresem a depresemi. Zvládají také lépe porod a nemají problémy s návratem k původní hmotnosti," uvádí se v dokumentu Komory gynekologů a porodníků. „Pokud žena cvičí celé těhotenství, zná své tělo, své možnosti a cítí se dobře, pak není důvod, proč by s tím měla přestat. Radíme maminkám, aby pokračovaly v tom, na co byly zvyklé, a jen to přizpůsobily svému současnému stavu. Chápu, že zvedání činek nastávající maminkou v devátém měsíci těhotenství může někoho šokovat, ale pokud ta žena takto posilovala před otěhotněním, pokračuje v tom pravidelně i v těhotenství a je celkově zdravá, není důvod, aby přestala," postavila se za Lee-Ann Janet Fyle z Asociace porodních asistentek. Jaký na to máte názor vy? Podělte se o něj s námi na našem Facebooku.

Klepněte pro větší obrázek

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články