Udělejte dětem domácí zmrzlinu

...a nebo ještě lépe, udělejte ji s dětmi. Když se na její přípravě budou podílet, tak se jednak zabaví, ale hlavně jim pak vlastní dílko bude ještě více chutnat.
Udělejte dětem domácí zmrzlinu

Každý zmrzlinář vám poví, že udělat doma nadýchanou zmrzlinu se vám bez speciálního přístroje nepodaří a nestačí ani v mnoha receptech zmiňované promíchávání směsi v průběhu mrznutí. Zmrzlinovače sice nejsou nijak drahé (tedy pokud si pořídíte ten s namrazovací nádobou), ale ne každý si je hodlá pořídit. Přece jen, každý další přístroj zabírá v kuchyni místo..., však to znáte. My ale pro vás máme pár vyzkoušených receptů, jejichž autoři se dušují, že i bez speciálního přístroje je jejich zmrzlina chutná a nadýchaná. Nechcete si společně s námi jejich tvrzení ověřit? Pojďme to zkusit a uvidíme.

Banánová zmrzlina

Doba přípravy: 10 minut a mražení

Počet porcí: 4

Ingredience:

  • 300 g banánů, ideálně už hodně měkkých
  • šťáva z 1 citronu
  • 70-100 g cukru krupice
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 50 ml mléka

Postup:

Je to snad až příliš jednoduché. Banány rozmixujte a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Všechno pořádně promíchejte v mixéru, aby byla směs co nejvíce nadýchaná. Vlijte do vaničky na zmrzlinu a nechte zmrznout.

Klepněte pro větší obrázek

Vanilková zmrzlina

Doba přípravy: 10 minut a mražení

Počet porcí: 8

Ingredience:

  • 600 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo trocha pravé mleté vanilky

Postup:

Kondenzované mléko, smetanu ke šlehání a vanilku šlehejte, až směs zpevní – měla by vypadat jako pěkně tuhá šlehačka. Směs dejte do nádoby na mražení nebo do chlebíčkové formy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte zamrazit.

Klepněte pro větší obrázek

Ovocná zmrzlina

Doba přípravy: 10 minut a mražení

Ingredience:

  • mražené ovoce
  • smetana
  • jogurt
  • cukr

a výkonný mixér, který vše řádně rozmixuje a nadýchá

Postup:

Zmražené ovoce rozmixujte s jogurtem, smetanou a mlékem nebo trochou vody. Ovoce musí vždy převládat nad tekutinou přibližně v poměru 3 : 1, jinak bude směs příliš řídká. Dochuťte cukrem, vanilkovým cukrem nebo i cukrem skořicovým. V průběhu mixování můžete přidat také citronovou šťávu. Směs pak nalijte buď do vaničky nebo do formiček na nanuky a nechte zmrznout.

Klepněte pro větší obrázek

Limonádové nanuky a ledová tříšť

Děti tuhle jednoduchou zmrzlinu milují. Nalijte do formiček nebo i do tvořítka na led třeba kolu, pomerančovou limonádu atd. A nechte zmrznout. Takovýhle limonádový led pak můžete i rozdrtit v mixéru a vznikne vám osvěžující ledová tříšť. Nanuky můžete zrovna tak jednoduše vytvořit zmražením jogurtu nebo ovocného smoothie. Fantazii se meze nekladou.

Klepněte pro větší obrázek

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře