Tři odpolední dobroty

Dopřejte si moučník, s jehož přípravou a samozřejmě i s jeho snědením vám určitě rády pomohou i děti.
Tři odpolední dobroty
Ovocná srdíčka

Lehký dezert pro děti, kterým nepohrdnou ani dospělí.

Ingredience:

120 ml ovocné šťávy

přírodní sladidlo

100 ml vody

1–2 lžičky prášku agaru

Postup:

120 ml ovocné šťávy (např. šťáva z kompotu) oslaďte podle potřeby přírodním sladidlem. Do kastrůlku dejte 100 ml vody a přimíchejte 1–2 lžičky prášku agaru (1 lžičku pro třepavější konzistenci, 2 lžičky pro pevné želé, agara je želatina na rostlinné bázi). Vařte na mírném ohni 5 minut, občas promíchejte. Pak agarovou vodu smíchejte s ovocnou šťávou a rozlijte do tvořítek. Přemístěte do lednice a nechte ztuhnout. Podávejte chlazené.

Klepněte pro větší obrázek

Banány v borůvkovém županu

Banány v borůvkovém županu jsou tak dobré, že jen s vypětím všech sil udržíte děti, aby je nejedly hned horké. Můžete je pocukrovat, anebo servírovat s jogurtem.

Ingredience:

250 g listového těsta

5 menších banánů, větší překrojte a podélně rozpulte

200 g mražených borůvek

60 g třtinového cukru

1 vejce

mouka na pomoučnění válu

Postup:

Listové těsto rozválejte na pomoučněném válu. Nakrájejte ho na obdélníky, do kterých pohodlně zabalíte připravené porce banánů. Na každý kousek těsta položte banán, zasypte ho borůvkami, cukrem, zabalte, dobře stlačte a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte při 180 °C asi čtvrt hodiny dozlatova.

Klepněte pro větší obrázek

Tvarohové koblížky

Jednoduché, chutné. Koblížky vám budou malí mlsalové brát přímo z ruky.

Ingredience:

1/4 kg tvarohu

4 vejce

20 dkg hladké mouky

1 prášek do pečiva

4 lžíce mléka nebo rumu

Postup:

Vše smícháme dohromady a vykrajujeme malou lžičkou kuličky, které vkládáme do rozpuštěného sádla a smažíme. Ještě horké obalíme v cukru. Podáváme s čerstvým ovocem, např. s borůvkami.

Klepněte pro větší obrázek

Další výborné recepty najdete na apetitonline.cz.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články