Tipy na filmy, které by měli aspoň jednou vidět všichni rodiče

Dojmou, vystraší, pohladí, donutí k zamyšlení. Nabízíme přehled všech filmů, které by si měli aspoň jednou „dát“ všichni rodiče.
Tipy na filmy, které by měli aspoň jednou vidět všichni rodiče

Tohle je náš svět

Před letošním udělováním Oskarů jsem držela palce Viggu Mortensenovi (znáte ho jako Aragorna z Pána Prstenů), který mě oslnil ve filmu Tohle je náš svět (Captain Fantastic, USA, 2016). Celý ten film mě oslnil.

Volnomyšlenkářský otec vychovává svých šest dětí hluboko v lesích. Sám je učí, sám je trénuje, sám jim předává know-how, jak přežít v divočině. Všichni do jednoho mají kondičku jako vrcholoví sportovci a dovedou bez problémů diskutovat o kvantové teorii nebo ústavě. Jejich svéráznost, inteligence, vtip, autenticita a rozhled naráží na úzkoprsost běžného konzumního světa, když se celá smečka vydává do civilizace na pohřeb…

Tip k zamyšlení: Troufla byste si na takový originální přístup? Žijete a vychováváte svoje děti opravdu podle svých představ, nebo podle toho, co si myslí „všichni“? Nebojíte se zbytečně vlastní osobitosti? Nebo namítnete, že žádný extrém není dobře?

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články