Tipy na dobré příkrmy - energeticky bohatá svačinka

Často nám píšete, že nevíte, co svému miminku připravit k jídlu. O zajímavé recepty se s vámi podělí odbornice na výživu Pavla Momčilová.
Tipy na dobré příkrmy - energeticky bohatá svačinka
Angreštový krém s jáhlami a ovesnými vločkami
2 porce:
1 hrnek angreštu
3 polévkové lžíce vařených jáhel
3 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
přírodní cukr
 
Angrešt podlijeme vodou a přivedeme do varu. Přidáme vločky, odstavíme a necháme přikryté zhruba 5 minut bobtnat. Potom přidáme vařené jáhly, vše rozmixujeme a osladíme.

Polévka s rajčetem a mrkví
1 porce:
1 hrnek vody
1 oloupané rajče
2 až 3 ředkvičky
1 mrkev
celerová nať,
1 polévková lžíce vařené rýže Parboiled
3 kapky olivového oleje
 
Zeleninu očistíme a omyjeme. Ředkvičky, mrkev a celerovou nať uvaříme a před koncem varu přidáme nakrájené rajče. Odstavíme, celerovou nať vyjmeme, přidáme vařenou rýži, rozmixujeme a přikápneme olivový olej.

Jablko, broskev, mandle
1 jablíčko
1/2 loupané broskve
1 čajová lžička nastrouhaných mandlí
 
Očištěné jablíčko a loupanou broskev nastrouháme na skleněném struhadle, přisypeme mandle a zamícháme.

Čaj z plodů černého, červeného či bílého rybízu
Do kojenecké vody nasypeme omytý rybíz, uvedeme do varu, odstavíme nebo můžeme vodu povařit, odstavit a přidat ovoce. Necháme 5 minut stát, scedíme a případně trošičku osladíme. Pozor: rybízový čaj je vhodný až pro starší miminka. Napoprvé by ho dítě nemělo vypít hodně, protože by mohlo mít alergickou reakci! Postupujeme stejně jako při zavádění nových potravin v příkrmech.

Hruškový čaj
1 hrnek vody
1/2 malé hrušky (nebo špetka usušených hrušek, případně hruškových slupek)
přírodní cukr
 
Do kojenecké vody nakrájíme omyté ovoce, uvedeme do varu a odstavíme. Scedíme a případně osladíme přírodním cukrem. (Pokud je dítě nachlazené, je možné přidat do čaje ještě jeden sušený nebo jeden malý čerstvý květ černého bezu.)

Tip na výživnou snídani či energeticky bohatou svačinku
Baby sušenky s kojeneckým mlékem:
1 porce:
Nestlé Baby sušenky zalijte v misce mlékem BEBA 2 Premium. Krmte lžičkou, zbytek mléka může dítě dopít. Víte, že Nestlé Baby sušenky neobsahují jako jediné na trhu vejce, která mohou vyvolat alergickou reakci? Jsou navíc obohacené o 7 vitaminů, vápník a železo, které jsou nezbytné pro správný růst a vývoj. Vhodné pro děti od ukončeného 6. měs. věku.

Rýžovo-ovocné pyré
1 porce:
Nestlé Rýžová kaše připravená dle návodu a hruškové, jablečné nebo banánové pyré. Připravenou rýžovou kaši smícháme s ovocným pyré (u starších kojenců s rozmačkaným ovocem). Nejprve vyzkoušejte snášenlivost jednoho druhu, později můžete kombinovat i se dvěma druhy ovoce současně.
Vhodné pro děti od ukončeného 6. měsíce věku, pokud jsou již přikrmovány. Po dohodě s lékařem je možné zavádět již od ukončeného 4. měsíce věku.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články