„Těhotné ženy jsou bohyně,“ říkají organizátoři Světového dne těhotenství

Již potřetí se bude v Brně oslavovat Den těhotenství, a to v neděli 7. května 2017 na Riviéře. Kmotrem letošního ročníku bude Tomáš Klus.
„Těhotné ženy jsou bohyně,“ říkají organizátoři Světového dne těhotenství

Zpěvák a budoucí trojnásobný otec pokřtí na úvod oslav bříško vítězky soutěže Těhotná Miss, která proběhla v rámci výstavy ProDítě na Brněnském výstavišti v sobotu 25. 3. 2017. 

 

„Nebýt těhotenství, nebylo by ani dnů matek, otců, rodiny, ani dne dětí.“

 

„Rodina je základní buňkou společnosti…“ slýchali jsme v hodinách občanské nauky, ale věnuje se dnes společnost dostatečně mladým lidem, kteří plánují založit rodinu? Mladé páry se potýkají s množstvím těžkých překážek a naši společnost tak ohrožují nebezpečné faktory:

  • Civilizační neplodnost způsobena moderním stylem života
  • Strach ze ztráty společenského a ekonomického postavení kvůli těhotenství a mateřství
  • Nebezpečně se zvyšující věk prvorodiček a tím klesající šance mít zdravé děti či děti vůbec
  • Nízká porodnost (v současnosti je v ČR porodnost pouze 1,57 dítěte na matku a k přežití národa je potřeba minimálně 2,1)
  • Klesající důvěra v tradiční rodinu (až 50% dětí se narodí mimo manželství a 50% manželství se pak stejně rozvádí)
  • Nezodpovědnost v ochraně nového života (potratovost je až 20% ročně)

V roce 2015 chybělo v ČR přibližně 38 000 dětí k udržení počtu obyvatel, a přesto jich bylo přes 20tisíc potraceno (z veřejně dostupných statistik ČSÚ se dozvídáme, že v roce 2016 se v ČR narodilo 112 663 dětí a zároveň bylo provedeno 20 300 umělých ukončení těhotenství).

Pavla Vitázková: „Mít hromadu peněz není nezbytné“

Pavla Vitázková: „Mít hromadu peněz není nezbytné“

Český národ bohužel pomalu ale jistě mizí, i když se může zdát, že počet obyvatel neklesá. Proto vznikl Světový den těhotenství 7.5., který se letos bude konat již potřetí.

Snažíme se, aby těhotné maminky byly vnímány jako bohyně, a tak bychom k nim měli i přistupovat. Měli bychom si je hýčkat za to, že konají službu nejen své rodině, ale i celé společnosti a národu, a ne jim snižovat příjem, zpoplatnit vše, co je s příchodem dítěte spojeno, nedat jim do života jistoty a podporu.

Klepněte pro větší obrázek

„Podpořte Světový den těhotenství a pomozte nám dát o tomto dni vědět široké veřejnosti. Pouze šířením a sdílením se tento svátek stane skutečně světovým. Rádi bychom, aby se těhotenství a s ním spojená oslava příchodu nového života slavila, třeba jako Den matek, otců nebo dětí,“ říkají za tým Světového dne těhotenství v Brně Majka a Michal Staňkovi.

Více informací o akci najdete na webu www.dentehotenstvi.cz.

Těhotenská anorexie: Nový fenomén, nebo rozmar hvězd?

Těhotenská anorexie: Nový fenomén, nebo rozmar hvězd?

Těhotná v USA: Až se narodí, budete uvažovat o obřízce?

Těhotná v USA: Až se narodí, budete uvažovat o obřízce?

 

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články