Svět panenek a hraček vás vrátí do dětství

Výstava ze soukromé sbírky Aleny Sládkové zahrnuje různé typy historických panenek a navíc je obohacená o zajímavé ukázky z procesu výroby panenky a o sběratelské rarity.
Svět panenek a hraček vás vrátí do dětství

Expozice je ale atraktivní i pro kluky. K vidění jsou totiž také dřevěné a technické hračky, houpací koně, medvědi a medvídci. K dispozici je i koutek, kde je možné si s některými hračkami pohrát. Autorka výstavy, paní Alena Sládkova je také vydavatelkou časopisu Panenka - www.panenka.eu.

Součástí výstavy Svět panenek a hraček je „Jarní dílna“ zaměřená na tvůrčí činnosti, hry či hádanky a expozice jarních a velikonočních dekorací vytvořených studenty SOŠ a SOU Horky nad Jizerou, ISŠ Mladá Boleslav Na Karmeli a Střední školy zahradnické Kopidlno.

Klepněte pro větší obrázek

Pro skupiny z mateřských a základních škol je po předchozím objednání na doplnění připraven i speciální výukový program „Vítání jara“. Program zahrnuje prohlídku expozice Muzea města Dobrovice, přizpůsobenou věku dětí, doplněnou o tradiční pohanské a křesťanské velikonoční zvyky. Připravena je také interaktivní tabule, moderní počítačová technologie s tematickými úkoly. Obdobný program v Dobrovických muzeích se v září 2012 setkal s velkým ohlasem.

Výstava Svět panenek a hraček bude probíhat od 1. března do 5. dubna 2013 (denně 9–12 h, 13–17 h). www.dobrovickamuzea.cz

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články