Strie? Děkuji, nechci!

Lidská kůže je neskutečně elastický orgán. V těhotenství se v oblasti bříška natáhne až o desítky centimetrů, a pak se zase vrátí do své původní velikosti. Ale ejhle – po takto namáhavém procesu se na kůži mohou začít črtat nevítané strie.
Strie? Děkuji, nechci!

Elastická vlákna pod povrchem kůže totiž nemusejí takto velké napětí zvládnout a mohou se poškodit a popraskat. Poté hovoříme o vzniku strií. Jejich barva se u některých žen s časem mění, od červené až po stříbrnou. Ačkoli mohou během doby téměř zmizet, úplně se jich už nikdy nezbavíte.

Ano, je to kosmetický problém, ano, jsou důležitější věci v životě, než strie, ale, dámy, ruku na srdce, cožpak byste se nechtěly v plavkách ukázat v tom nejlepším světle?

Jak se jim bránit?

Genetické dispozice ani hormonální změny zřejmě neovlivníte, ale můžete toto riziko snížit na minimum používáním vhodných krémů a olejíčků. Vyzkoušejte například Elasti-Q® Original. Nejprodávanější přípravek v prevenci strií v České republice. Díky unikátní kombinaci účinných látek, jako je kyselina hyaluronová, D-panthenol, elastin a vitamin E, je ideálním krémem, který účinně bojuje v prevenci vzniku strií. Je lehké konzistence, snadno se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty. Jeho luxusnější forma, Elasti-Q® Exclusive tělový krém, obsahuje mimo výše zmiňovaných látek o 200 % vyšší obsah elastinu a o 60 % vyšší obsah kyseliny hyaluronové. Nejen, že tak bojuje proti vzniku strií, ale rovněž příznivě působí na strie již vzniklé.

Elasti-Q® Exclusive tělový olej je naprostá novinka této řady. Olej má velmi příjemnou, nevtíravou vůni, hydratuje a vyživuje pokožku a pomáhá ji chránit před nepříznivými vlivy a volnými radikály. K dostání je výhradně v lékárnách, neobsahuje parafin, barviva ani konzervační látky.

Kdo je ke striím nejnáchylnější?

Samozřejmě to jsou ženy, jejichž tělo prochází během těhotenství fyzickými i hormonálními změnami. Dále ti lidé, kteří k tomu mají genetické dispozice. Na strie má vliv také hmotnost jedince. Pokud rychle a ve velkém přiberete, mohou vás tyto pajizévky dostihnout také.

Strie jsou možná jen kosmetickým problémem, ale dá se jim úspěšně předcházet. Proč nezkusit tuto snazší cestu?

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články