Maminka.czZdraví

Skoncujte s cukrem jednou provždy. Zkuste život bez sladkostí

Erika Pilátová 30.  12.  2016
Ke snídani sladké kafe a koláč, cestou na hřiště pro jistotu nějakou čokoládovou tyčinku do kapsy, na odpolední stres kousek čokolády a k večeru se cítíte unavená jako nikdy? Děti sice dají zabrat, ale spoustu energie vyčerpáte zbytečně. Velkým strůjcem vaší únavy je totiž CUKR! A to ten, o němž víte, i ten, který se schovává v něčem zaručeně zdravém.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Od zítřka, od pondělí, od nového roku… To jsou milníky, které si určujeme, když s něčím chceme skončit. Hlavně s tím, co náš život omezuje nebo otravuje. Konečně budeme hodnější na děti, začneme běhat, zdravě jíst. A na to všechno se potřebujeme hned po ránu pořádně „nakopnout“. Ideální je kafe a něco sladkého. A výsledek? Nával energie střídá únava a vyčerpání.

Proč děti nesmí cukr? A proč je neuplácet sladkostmi

Sladké na nás totiž funguje jako magie. Titulní strana časopisu, na které je nadýchaný zákusek, nás donutí zastavit se u stánku. Obyčejný koláč jen trochu vylepšený posypem z moučkového cukru do sebe hodíme bez přemýšlení, a když je nám mizerně, zachrání nás čokoláda.

V případě cukru se zkrátka pohybujeme na minovém poli. Cukr obsahují i potraviny, které se tváří jako extra zdravé. A speciální kapitolou jsou dětské nápoje a tyčinky všeho druhu s obrázky ovoce a cereálií. Cukr obsahují i potraviny, u kterých si to ani neuvědomujeme. Třeba majonéza, hořčice, balzamiko, sladká chilli omáčka…

Témata: Zdraví, Časopis Maminka, Cukr, titulní strana, magie, Zákusek, Džem, Bílý cukr, Horká čokoláda, Vědecký výzkum, Euforie, Hořká čokoláda, Kukuřičný sirup, Sladkosti, Posilovací cvičení, Javorový sirup, Wilson, Hormonální systém, Sla, Jed, Živo, Majonéza, Vějíř, Omáčka, Bílkovina, Zdraví na Heureka.cz