Sex v těhotenství není rozhodně tabu!

Těhotenství je bezesporu krásným obdobím. Všechno se mění, je jiné, zvláštní. I sex. V této báječné kapitole života ženy dokáže milování přinést nejen zajímavé rozkoše, ale můžete při něm i trénovat na porod. Zvolte si správné polohy a přijďte na kloub neopodstatněným obavám.
Sex v těhotenství není rozhodně tabu!

Sex v těhotenství může být tak nádherný! Chtěné a vytoužené miminko, ač ještě nenarozené, dokáže prohloubit cit mezi partnery, semknout je a vytvářet láskyplné zázemí. Ne vždy tomu ale tak je. Muž se může cítit odstrčený, pokud jeho partnerka během těhotenství odmítá intimnosti. Když ale bude uklidněn, že city k němu chované jsou neměnné, a žena po něm stále touží, lépe tak bude schopen přijmout sexuální půst.

Těhotenství se dělí do třech období - trimestrů. Každé z těchto období s sebou přináší své fyziologické změny i změny v sexuálním chování. Některé studie uvádějí, že největší touhu na milování ženy pociťují během trimestru druhého. Může se samozřejmě stát, že nastávající maminka se milování vyhýbá, ale vždyť přece v sexu nejde jenom o samotný pohlavní akt! Nahradit se dá mazlením, smyslnou masáží nebo vzájemnou masturbací. Velkou výhodou je odpadnutí starostí s antikoncepcí, což přispívá k větší psychické pohodě.

Mnoho lidí stále věří, že sex je pro těhotnou ženu z různých důvodů nevhodný. Ale chyba lávky. Ani během orgasmu není plod v ohrožení. Je sice pravda, že se při vyvrcholení děloha silně stahuje, ale žádné vědecké studie neprokázaly, že by díky tomu mohlo k poškození dojít. Jen déle trvá, než se pohlavní orgány po orgasmu vrátí do normálu, protože je celá tato oblast překrvená.

Období druhého trimestru je asi nejpohodovější. Muže přitahují fyzické změny jeho partnerky - plnější ňadra, zvýšená poševní vlhkost, žádná menstruace. Žena si plně uvědomuje, že v sobě chová poklad, a je ráda, když ji prvotní a nejhorší příznaky z časného stadia těhotenství opouštějí. Na obavy z porodu je ještě brzy a bříško není natolik veliké, aby překáželo. Sexu nic nebrání. Použít se mohou všechny milostné polohy, i když samozřejmě neexistuje univerzální návod vhodný pro snadný a pohodlný průběh pohlavního styku.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články