S bříškem do plavek!

Stydíte se vyrazit k vodě, protože vaše těhotenské bříško nabírá obřích rozměrů? Zapomeňte na stud, stačí si jen vybrat plavky, v nichž se budete cítit ne jako velryba, ale jako ryba ve vodě.
S bříškem do plavek!

Těhotenské bříško není třeba schovávat, a pokud jste zdravá a v místě, kde se chcete koupat, nehrozí žádné sinice a podobná nebezpečí, pak není důvod zůstávat doma. Naopak, udělejte si radost, pořiďte si na novou postavu nové plavky a ukažte se světu!

Bikiny

Věřte nebo ne, ale většina těhulek dává přednost tradičním bikinám. Důvod je jednoduchý, nikde vás nic netlačí, a navíc je můžete koupit v běžném obchodě. Obvykle je třeba, abyste zvolila o jedno nebo dvě čísla větší, než je vaše původní velikost, jste přece jen rozměrnější v prsou i v bocích, a pokud už nemáte před porodem, je třeba počítat s tím, že nějaký ten centimetr ještě naberete. Horní díl volte raději vyztužený, protože prsa jsou v těhotenství citlivější a podpora zpevněného košíčku vám přijde vhod. Uplatníte je určitě i po narození miminka, kdy budete kojit a prsa budou stále větší než normálně. „Bikiny jsem zvolila i proto, že pořád odbíhám na záchod a představa, že se vždycky soukám z jednodílných plavek, je hrozná," přidává praktickou radu maminka Erika.

Klepněte pro větší obrázek

Bonprix, bikiny s nastavitelnou výškou kalhotek, 329 Kč, www.bonprix.cz

Bikiny s nastavitelnou výškou kalhotek, 790 Kč, www.rajpradla.cz

Tankiny

Podobně jako bikiny, i tankiny vám nabízejí komfort snadného svlékání a oblékání a můžete je nosit jak v těhotenství, tak i po něm. Nicméně pokud se stydíte vystavovat bříško v celé jeho nahotě, jsou pro vás tankiny vhodnější než bikiny. K dostání jsou různé varianty horních dílů, od upnutějších až po úplně ‚rozevláté', takže vás nikde nic nemusí tlačit. Budete se cítit příjemně a bříško před zvědavými zraky schováte. Pokud byste chtěla schovat i větší boky, pak stejně jako k bikinám si můžete pořídit pareo nebo spodní díl se sukýnkou, a je po starostech. Ve většině obchodů můžete volně kombinovat horní a spodní díl plavek, takže si můžete vybrat podle svého gusta.

Klepněte pro větší obrázek

Bonprix, těhotenské tankiny, 599 Kč www.bonprix.cz

Litex, těhotenské plavky, 769 Kč, www.kvalitni-plavky.cz

Lascana, tankiny s rozšířeným horním dílem, 1619 Kč, www.avendro.cz

Jednodílné plavky

Plavky v celku jsou u budoucích maminek nejméně oblíbené. „Měla bych pocit, že je v nich vidět každý fald, protože tělo příliš obepínají," říká budoucí maminka Noemi, která ve třetím trimestru vyrazila k vodě v bikinách. Jednodílné plavky, které jste nosila před těhotenstvím, tedy nejspíš nechte doma ve skříni, až budete zase štíhlá jako proutek. To ale neznamená, že byste se musela plavek v celku vzdát, jste-li na ně zvyklá. Na trhu jsou ‚celkovky' přizpůsobené budoucím maminkám a v oblasti bříška jsou rozvolněné, takže vás nikde netlačí a opticky jsou postavě lichotivé. Skvělou volbou jsou i tzv. plavkové šaty. Opět nezapomínejte na větší košíčky, protože prsa se vám ještě zvětší a rozhodně by vás ani tady nemělo nic tlačit. I jednodílné plavky můžete na pláži doplnit pareem a pak už můžete směle vyrazit před zvědavé a kritické pohledy.

Klepněte pro větší obrázek

Bonprix, plavkové šaty/jednodílné plavky, 649 Kč, www.bonprix.cz

Lascana, plavkové šaty, 1119 Kč, www.avendro.cz

Jestliže své rostoucí bříško budete nosit hrdě, budou vám všechny plavky světa slušet jako modelkám. Hezké léto!

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články