Maminka.czBatole

S batoletem na hory? Jde to!

Ivanna Benešová 26.  12.  2016
Milujete hory? Nedovedete si letošní zimu představit bez dobrého lyžování? Ale nad celým plánem zimní dovolené se vám poslední dobou stahují mračna, protože jste právě novopečená maminka?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

A neumíte si to s miminkem na horách představit? Nezoufejte! I s batoletem se dá zimní dovolená na horách velmi příjemně prožít. Poradíme vám několik triků, jak to zvládnout co nejlépe.

Zvažujete-li, že byste vyrazily na zimní rodinnou dovolenou i s novým přírůstkem do rodiny, vězte, že je to dobré rozhodnutí. I vašemu děťátku totiž pobyt na čerstvém horském vzduchu prospěje.

Hory dětem prospívají

Podle dětských lékařů je pobyt na horském vzduchu pro většinu zdravých dětí velmi přínosný. Posiluje to jejich imunitu a otužuje je. Navíc je horský vzduch čistý a svěží, díky čemuž se lépe dýchá i dětem, které mají sklony k astmatu.

Zejména rodiny s dětmi, které žijí ve městech se značně znečištěným ovzduším, by si měly takovýto výlet v zimě rozhodně dopřát.

Oblékejte děti na hory správně, jen tak se budou cítit komfortně

Pokud budete na hory jezdit pravidelně, vybuduje si k takovému prostředí dítě kladný vztah a bude tam dost možná pravidelně dojíždět po celý zbytek života, dle svých možností. A to je důležité i pro fyzičku. Jakmile dítě začne lyžovat, bruslit nebo vykonávat jiné sporty, je to vždycky dobře. Snižuje to riziko obezity i mnoha dalších nemocí,“ říká na úvod dětská lékařka Jarmila Burešová ze soukromé kliniky v Praze.

A tím jsou vlastně shrnuty hlavní důvody, proč vzít na hory malé dítě s sebou. Důvod, proč byste tam měla jet vy, je pochopitelně velmi podobný – relax, zlepšení fyzičky, čerstvý vzduch, posílení imunity.

Témata: Děti, Batole, Praktické rady, Čerstvý vzduch, Zimní sporty, Velký hit, Nové prostředí, Dětské oblečení, Svíčka, Přirozený pohyb, Bruslení, Dětský lékař, Zimní dovolená, Celý zbytek, Zimní radovánky, Sáňky, Spojený stát, Pohyb dítěte, Horský vzduch, Teplé oblečení, Pravý čas, Riziko obezity, Svěží vzduch, Snowboard, Romantický večer