Co budete potřebovat (základní verze):
• 0,5 l hrnek
• 4 lžíce hladké mouky
• 4 lžíce cukru krupice
• 2 lžíce kakaa
• 1 vejce
• 0,5 lžičky kypřícího prášku
• 3 lžíce oleje
• 3 lžíce mléka
Veškeré ingredience spojte dohromady v půllitrovém hrnku. Na pořadí surovin vůbec nezáleží.
Důkladně promíchejte. Vložte hrnek s těstem na tři minuty do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon.
Bábovka rychle „vyběhne“. Poté ji stačí opatrně z hrnku vyklepnout (je dobré ji nejdříve „objet“ kolem dokola nožíkem) na talířek a můžete podávat.
Podle vlastní chuti
Fantazii se opravdu meze nekladou, takže si můžete bábovku vylepšit podle svých chutí. Nám se osvědčilo do základního těsta přidat špetku vanilkového cukru a půl lžičky koření na perník. Když po vyklopení bábovku podélně rozříznete a natřete jahodovou marmeládou, budete mít chutný „perník“.
Zkusili jsme i světlou bábovku, kdy jsme místo kakaa přidali hrst rozinek. Můžete opravdu zkusit, co vás napadne – pudinkovou polevu, čokoládovou polevu, kokos.
Rada na závěr: když do těsta přidáte trochu nahrubo nastrouhaného jablka, bábovka bude krásně vláčná.
Zkuste i jiné recepty na rychlé buchty. Třeba rychlá bublanina s třešněmi je výborná! Recept najdete na www.apetitonline.cz
Foto: Anna Doubravová