Listové kornoutky s hruškami: Co budete potřebovat
Na 6 až 8 kusů příprava: 45 minut
1 balení (500 g) listového těsta, hladká mouka na podsypávání, kousek másla na formičky, 4 hrušky, 2 sáčky skořicového cukru a 2 lžíce citronové šťávy
Troubu zapněte na 200 °C. Těsto rozválejte na asi 3 až 4 mm silný plát a rádýlkem rozkrájejte na dlouhé nudličky. Formičky na kornoutky potřete kouskem másla nebo rostlinným olejem. Proužky těsta omotejte kolem kornoutků, jednotlivé vrstvy pořádně přimáčkněte k sobě. Vložte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte asi 20 minut dozlatova. Vyjměte a na formičkách nechte vychladnout. Mezitím zbavte hrušky jádřinců a stopek a nakrájejte je na kostičky. Promíchejte se skořicovým cukrem a trochou citronové šťávy a nechte odležet.
TIP na servírování
Vychladlé kornoutky naplňte ovocem a ihned podávejte, ideálně i s trochou šlehačky. Dobrou chuť!
