Ptačí budka jako prvek interiéru

Budka v romantickém stylu francouzské Provence může doladit váš interiér.
Ptačí budka jako prvek interiéru
Co budete potřebovat:
malé dřevěné ptačí budky
bílý Balakryl
krakelovací lak
bílou Deco barvu (Antique White)
bezbarvý akrylový lak
ubrousky s motivy růží
nůžky
štětec
dekorativní ptáčky
 
Postup:
Dřevěné ptačí budky natřeme základní bílou barvou. Po zaschnutí je nalakujeme bezbarvým krakelovacím lakem (např. Pébéo), který vytváří v další barevné vrstvě efektní praskliny a nátěr tak dostane nádech věkovitosti. Tento lak nanášíme v jedné vrstvě a štětec táhneme vždy jedním směrem. Má to pak velký význam při tvoření prasklin. Třetí barevnou vrstvu natřeme bílou barvou tmavšího odstínu. Při schnutí se v krycí vrstvě tvoří malé praskliny, kterými prosvítá odlišný odstín spodní základní barvy.
 
Než všechny 3 vrstvy dobře zaschnou, vystřiháme si motivy růží z papírových ubrousků. Připravíme si jich dostatečné množství, abychom jimi mohli ozdobit celou budku kolem dokola. Před lepením motivů odstraníme dvě spodní bílé vrstvy ubrousku a pracujeme pouze s vrchní barevnou vrstvou. Podkladový materiál natřeme slabou vrstvou bezbarvého laku, přitiskneme obrázek a štětcem namočeným v laku obrázek přilepíme a důkladně vyhladíme. Nalepené obrázky necháme dobře zaschnout. Na závěr celou budku ještě přelakujeme dalšími dvěma vrstvami bezbarvého laku. Do otvoru budky nebo na střechu nalepíme malého dekorativního ptáčka a jarní dekoraci zavěsíme například na silonový vlasec do okna. 
 
Klepněte pro větší obrázek
Budku natřeme nabílo, poté ji natřeme krakelovacím lakem a další vrstvou bílé. Z ubrousků vystřiháme růžičky. oddělíme vrchní vrstvu a tou polepíme budku.
 
Klepněte pro větší obrázek
Hotovou budku ještě dvakrát přelakujeme bezbarvým lakem.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články