Prší? Pojďte tvořit!

Jak zabavit děti, když venku prší? Máme pro vás několik jednoduchých tvořivých tipů. Zkuste je s námi!
Prší? Pojďte tvořit!

Naše kreativní hrátky nejsou nijak složité a zvládnete je i s malými dětmi, které mohou jen pomáhat, pokud jejich prstíky ještě nejsou dostatečně šikovné, aby tvoření zvládly samy. Nenutíme vás ani běžet nakupovat různé potřeby, protože většinu věcí, s nimiž pracujeme, máte určitě doma. A konečně, i na čase tvoření záleží. Protože děti neudrží příliš dlouho pozornost, vybrali jsme takové nápady, které jsou rychle hotové a zároveň jsou tak jednoduché, že v případě dětského nadšení a zápalu do tvoření, můžete jednotlivých věciček vyrábět tolik než se dítě unaví. Venku ať si je tedy klidně ošklivo, my se zabavíme i doma.

PONOŽKOVÁ HOUSENKA

Klepněte pro větší obrázek

Venku prší a žížaly vylézají ze svých úkrytů. Nemusíme ale chodit ven, abychom je viděli, my si takovou žížalu, resp. housenku, můžeme jednoduše udělat ze staré ponožky. Na barvě ponožky nezáleží, můžete mít housenku klidně proužkovanou. Pak už potřebujete jen kousek vaty na vycpání, gumičky na přepásání těla housenky, dýmkové štětičky na tykadýlka a korálky na oči (ty ale můžete stejně tak domalovat fixou - což bude děti bavit). Vytvořit pěknou žížalku je jednoduché a můžete jich tak v krátkém čase udělat hned několik, takže jich děti mohou mít celou farmu.

VESELÉ DEŠTNÍČKY

Klepněte pro větší obrázek

Deštníčky jsou v dešti určitě potřeba a my si je s dětmi můžeme vytvořit pěkně z papíru. Stačí nám k tomu papírové košíčky na muffiny, barevné dýmkové štětičky a pastelky. Deštníčky pak můžete nalepit třeba na papír jako jakési dešťové přáníčko. A jak na to? Je to jednoduché. Drátek prostrčíte košíčkem a je to. Pokud máte košíčky čistě bílé, pak toho využijte pro nakreslení různých vzorů. Jaký deštníček by se dětem líbil? Ať si ho udělají.

RULIČKOVÝ MOTÝL

Klepněte pro větší obrázek

Ruličky od toaletního papíru jsou k tvoření jako stvořené. V našem případě se za pojmoci barevného papíru (zbytku tapety, balicího papíru...) proměnila v krásného motýla. Při jeho tvoření můžete pustit fantazii na špacír a vytvořit motýla jen a jen podle sebe.

TRYSKY PRO MALÉ KOSMONAUTY

Klepněte pro větší obrázek

Hraní na kosmonauty baví především kluky, ale i holčičky by se určitě zabavily při vytvoření takovýchto krásných tryskových motorů. Potřebujete jen dvě staré plastové láhve a barevný krepový papír. Do lahví vlijete stříbrnou akrylovou barvu, promícháte, aby se stěny láhve hezky obarvily, necháte zaschnout a pak už jen přiděláte krepové třásně jako oheň šlehající z motorů, láhve k sobě přilepíte nebo připevníte provázkem a pak už jen vytvoříte kšandy na záda z provázků nebo mašlí a je hotovo. Malí kosmonauté mohou letět do vesmíru...

LEGO BLUDIŠTĚ

Klepněte pro větší obrázek

Stavebnici Lego má doma snad každý, ale ne každého napadne z ní vytvořit takovéhle krásné kuličkové bludiště. Nakláněním základní desky se kulička dá do pohybu, musí projet všechny trasy a nesmí vyjet ven. Dráhu můžete všelijak obměňovat, takže nuda vám opravdu nehrozí.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články