Proti žáru slunce i ohně vás ochrání oblečení

Icebreaker merino vám nabízí více než pohodlí hebké vlny, patří totiž mezi ty nejbezpečnější oděvní materiály. Jemná, lehká látka odolává ohni i ostrým slunečním paprskům.
Proti žáru slunce i ohně vás ochrání oblečení

V bezpečí před slunečními paprsky
Přílišné vystavování se ultrafialovým paprskům může způsobit spáleniny, poškození kůže a zvýšené riziko rakoviny kůže. Všechny látky poskytují nějaký stupeň ochrany před slunečními paprsky, některé si však vedou lépe než ostatní.

Merino nabízí skvělou ochranu proti UV záření, a to vše přirozeně. Díky tomu získává náskok před syntetikou i bavlnou, jejichž schopnost absorpce škodlivých ultrafialových paprsků je velmi malá.

Schopnost UV ochrany oblečení Icebreaker se zvyšuje podle hustoty tkaniny – čím hustší je látka, tím vyšší ochranu před slunečními paprsky oděv poskytuje.

Faktor UV ochrany (UPF) závisí na čase, za který lidská pokožka začne po vystavení ultrafialovým paprskům rudnout – většinou se měří pomocí škály 0-50, kdy vyšší číslo označuje lepší ochranu.

Veškeré oblečení Icebreaker – kromě oblečení řady GT z očkového úpletu – mají označení UPF 50+, což je považováno za nejvyšší možnou UV ochranu u oblečení.

Ohnivzdornost ověřená záchranáři
Icebreaker merino přirozeně odolává plamenům a má schopnost se samo uhasit. Na rozdíl od syntetiky se v horku neroztaví a nepřipeče k pokožce. Proto je merino oblíbené u hasičů, vojáků a záchranářů.

Schopnost merina odolat plamenům spočívá v kombinaci jeho unikátního chemického složení a vysokého podílu vody.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články