Pro radost i užitek: Kulička z korálků

Náušničky, nebo náramek? Udělej si je sama...
Pro radost i užitek: Kulička z korálků

Co potřebuješ

aranžérský vlasec (průměr 0,25 mm) 
korálky (4 mm)
drobné korálky – rokajl (velikost 10 nebo 11)
nůžky nebo kleštičky
podložku
Klepněte pro větší obrázek
 
[UniverzalArticleBox Vánoční zvoneček z korálků zvládne každý! Podle našeho fotonávodu | https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/jak-vyrobit-vanocni-zvonecek-z-koralku | 15167357]
 
Postup práce
Na vlasec navlékneme střídavě 6 korálků. Velký korálek vlevo provlékneme (do kříže = v opačném směru než je korálek navlečený) pravou stranou vlasce, vznikne „trojúhelník“. Od této chvíle dodržujeme strany: vlevo navlékáme sudý počet korálků (obr. 1) končící velkým korálkem, vpravo 1 rokajl. Zpočátku jsou vlevo vždy 4 korálky.
 
Klepněte pro větší obrázek 
 
Pravou stranu vlasce provlékneme velkým korálkem, který je na vlasci zcela vlevo. Vzniknou tak další „trojúhelníky“. Teď máme uprostřed 4 rokajly vedle sebe. Na pravý vlasec navlékneme jeden rokajl a provlékneme velkým korálkem, který jsme navlékali mezi prvními a za něj opět vpravo 1 rokajl (obr. 2). Tím spojíme navléknuté korálky.
 
Klepněte pro větší obrázek 
 
Vpravo navlékneme 1 rokajl a 1 velký korálek. Máme „dno“ kuličky (obr. 3).
 
Klepněte pro větší obrázek 
 
Pokračujeme jako na začátku: vlevo 4 korálky, vpravo 1 rokajl, než jsou 4 rokajly vedle sebe. Pokračujeme stále stejně. jakmile narazíme na čtyři rokajly vedle sebe. Přidáme pátý a dostaneme se skrz velký korálek vpravo do dalšího „patra“ (obr. 4).
 
Klepněte pro větší obrázek 
 
Vše opakujeme, než nahoře zůstanou 3 kuličky a všechny rokajly jsou po 4 kusech. Na každý vlasec navlékneme 1 rokajl a provlékneme nejbližším velkým korálkem. Za posledním rokajlem vlasce zauzlujeme. Uděláme tři jednoduché smyčky za sebou a utáhneme. Ustřihneme konce vlasců a kulička je hotová (obr. 5).
 
Klepněte pro větší obrázek 
 
Rada na závěr: Kuličku průběžně dobře utahuj, jinak se promáčkne. Postup i další fotky najdeš na: http://navodnakulicku.kvalitne.cz
 
Klepněte pro větší obrázekAutorka: Anna Doubravová, Praha 7
 
 
 
 
 
 
Mámy radí 10/2008

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články