Přičichněte ke staročeským zvykům a vyrazte na Tuchlovickou pouť

Až do neděle 7. května můžete navštívit v Tuchlovicích na Kladensku jeden z největších středočeských folklorních festivalů - Tuchlovická pouť 2017.

Akce tradičně probíhá  nejen v Tuchlovicích, ale i v nedalekém Novém Strašecí. Kromě pohlazení po duši v podobě vystoupení skvělých folklorních souborů vás také čeká jedinečná kapela TOMÁŠ KOČKO &ORCHESTR, dvojnásobní držitelé ceny Anděl za album roku.

Zavzpomínejte na časy, kdy se po návsi chodilo v krojích. Přičichněte ke staročeským zvykům, ochutnejte dobové dobroty a nechte se unášet atmosférou našeho venkova.

Sobota – 6. 5. 2017

Na sobotní a nedělní program budete moci zůstat jen v Tuchlovicích. V sobotu se začíná od 10:00 na podiu před Českou hospodou, kdy vás soubory pozvou na hlavní sobotní pořad s názvem „Hádej, hádej, hadači“ do letního kina, který začne ve 14:00.

Tam vás kromě již zmíněných souborů budou nadšeně očekávat ještě pražští Gaudeamus, Moták doprovázený Kvítkem z Hradce Králové, Rosénka a Valášek. Bohatý pořad vám nabídne tance ze středních, jižních a severních Čech, nadchnou vás chlapské zbojnické tance z Valašska, rozněžní dívčí chorovody, zaskočíte dokonce na chvilku na Slovensko.

A nebude chybět stále oblíbenější městský folkor . Pestrá všehochuť, která snad uspokojí všechny chuťové buňky.

V 19:00 si můžete zatancovat s Jasénkou a Nisankou, které povedou v areálu letního kina pro všechny tancechtivé „Školu tanců“, pak přijde na řadu pohádka Víti Marčíka mladšího na dobrou noc. A že to bude dlouhá noc!

Ve 20:30 začne v amfiteatru večerní pořad kapely TOMÁŠ KOČKO &ORCHESTR. Jejich hudba mísí moravské hudební prvky v aktualizovaném rámci, přidává doteky progresivního rocku, neo-folku, a dokonce i trendy v oblasti elektronické hudby. V jejich hudbě jako by ožívala starověká Velká Morava.

O víkendu si upečte domácí semínkový chleba nebo vynikající sušenky

O víkendu si upečte domácí semínkový chleba nebo vynikající sušenky

Neděle – 7. 5. 2017

Program pokračuje v neděli od 10:00 opět v letním kině v Tuchlovicích pořadem „Tancuj s námi, Floriánku“. Zatančí a zazpívají soubory Jasénka, Lísteček, Nisanka, Rosénka, děti ze ZŠ z Tuchlovic, Borůvky z Rakovníka, Jarošovci a Jarošáček z Mělníka a Notičky z Řevnic.

K festivalu se váže řada doprovodných akcí. Vstupné na pořady Středočeského folklorního festivalu je dobrovolné.

Novinky a další informace najdete na www.tuchlovickapout.cz.

Kam s dětmi mezi svátky? Vyzkoušejte naše tipy na úžasné stezky pro děti

Kam s dětmi mezi svátky? Vyzkoušejte naše tipy na úžasné stezky pro děti

Redakční kudykam: Rodinný park Mirakulum si užije celá rodina

Redakční kudykam: Rodinný park Mirakulum si užije celá rodina

Výlety s dětmi za zvířátky: 6 tipů na nejlepší farmy a farmaparky

Výlety s dětmi za zvířátky: 6 tipů na nejlepší farmy a farmaparky

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články