Pravidla mimi party aneb Co by návštěva měla respektovat

Sotva jste své miminko seznámila s jeho domovem, nedočkaví přátelé klepou na dveře. Prima, která máma by se nechtěla pochlubit svým zlatíčkem, ale jak jen návštěvu udržet ve správných mezích, abyste nezpůsobila společenské faux pas?
Pravidla mimi party aneb Co by návštěva měla respektovat

Zkušené matky i chytré knihy doporučují nic nepředstírat, nezatínat zuby, neslevovat ze svých představ, ale najít vhodný způsob, jak hostům sdělit pravidla, která by měli při kontaktu s novorozencem dodržet. Než miminka dosáhnou magického šestinedělí, měla by být přece jen víc chráněna před bacily i rušivými podněty.

Babičky, tetičky a přátelé jistě chtějí pro drobečka jen to nejlepší, ale už možná zapomněli, co právě to nejlepší konkrétně v této situaci znamená. Logika praví ony jednoduché zásady připomenout, ale těžko tchyni pošlete umýt si ruce nebo umlčíte hlasité historky nahluchlého dědečka, aniž byste riskovali ochlazení vřelých rodinných vztahů.

Možná k těmto účelům poslouží stará dobrá nástěnka nebo moderní a ještě lepší miminkovský plakát. Jakési provolání samotného princátka k davům. Napsané nápadným, dostatečně velkým písmem, dekorované líbeznými fotografi emi hlavního hrdiny a umístěné proti očím příchozího zapůsobí a neurazí. Papír totiž unese mnohem víc než pusa.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články