Porod v autě a před objektivem fotoaparátu

Corinne Cinatl z australské Victorie má za sebou nebývale rychlý porod. Dcerku Matildu totiž přivedla na svět v autě. Celý zážitek má profesionálně zdokumentovaný.
Porod v autě a před objektivem fotoaparátu

Corinne začala cítit první bolesti kolem třetí hodiny ranní. Kolem šesté si ještě dala sprchu a pak už to šlo všechno ráz na ráz. „Myslela jsem si, že mám víc času," vzpomíná v rozhovoru pro Daily Mail Australia. „Po telefonátu s dulou jsem si vzala věci, zavolala kamarádku a zároveň porodní fotografku Breannu, manžel vzbudil syna a vyrazili jsme." Do porodnice ovšem už nedojeli. Během půl hodiny trvající cesty se porod rozjel tak, že museli zastavit a Corinne porodila přímo na předním sedadle auta. „Najednou jsem cítila hlavičku, byla jsem šokovaná i překvapená zároveň. Na nic najednou nebyl čas. Manžel okamžitě zastavil, vyběhl z auta, otevřel mi dveře, abych měla víc místa, a pak už byla Matilda na světě. Přestěhovat se na zadní sedadlo jsem nestihla a vlastně mi v tu chvíli ani nedocházelo, že rodím v autě." Fotografka Breanna Gravener neváhala a celé dění zaznamenala. „Bylo to tak rychlé, že první obrázek Matildy jsem o vteřinku propásla, než jsem oběhla auto," vzpomíná. „Bylo to všechno přirozené, nikdo nebyl ve stresu, všichni jsme byli šťastní." Corinnin manžel pak zavolal do porodnice a celá výprava se tam co nejrychleji přesunula, aby lékaři maminku i dcerku ošetřili. „Až poté co jsem viděla fotografie, mi došlo, jak se to vlastně celé událo a mohla jsem si to v klidu připomenout. Snímky jsou krásné," pochvaluje si Corinne.

Fotografie z jejího „autového porodu" pak Breanna s Corinniným souhlasem zveřejnila na stránce thebirthstory.com.au, kde celý příběh vyvolal velkou vlnu reakcí a gratulací. Ozvalo se mnoho maminek, které zažily obdobně rychlý porod a shodly se na tom, že byly všechny stejně překvapené, jak intuitivně se zachovaly, v jakém klidu byly a jak vlastně všechno proběhlo nebývale hladce. „Nikdy bych nevěřila, že se porod může takhle rychle seběhnout, kdyby se to mně samotné nestalo," dodává Corinne, která je dnes už s holčičkou v pořádku z porodnice doma.

Klepněte pro větší obrázek

Porod byl tak rychlý, že než fotografka Breanna oběhla auto, byla Matilda na světě.

Klepněte pro větší obrázek

Šťastný tatínek se spolu se synem běží podívat na novorozenou holčičku.

Klepněte pro větší obrázek

První Matildin portrét

Klepněte pro větší obrázek

Až po Matildině narození byl čas zavolat do porodnice.

Klepněte pro větší obrázek

Šťastná rodinka pěkně pohromadě už v porodnici.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články