Podpořte předčasně narozená miminka výrobou nebo zakoupením ponožek

Každý rok se v České republice narodí předčasně přes 9 000 dětí. Rodičovská organizace Nedoklubko, která již patnáct let podporuje rodiče předčasně narozených dětí i miminka samotná, se na tuto problematiku rozhodla upozornit vyhlášením sbírky rekordního množství novorozeneckých ponožek.
Podpořte předčasně narozená miminka výrobou nebo zakoupením ponožek

"Ponožky jsou symbolem projektu s názvem Socks for Life (Ponožky pro život), který v roce 2013 odstartovala mezinárodní organizace EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants – Evropská nadace pro péči o novorozence) a jejímž je Nedoklubko zakládajícím členem.

Cílem naší akce je do Světového dne předčasně narozených dětí posbírat symbolicky více než 9 000 párů novorozeneckých ponožek, které vystavíme 10. listopadu 2017 na Slovanském ostrově v Praze," vysvětluje záměr sbírky výkonná ředitelka Nedoklubka Lucie Žáčková.

"Každé ponožky mají svůj příběh, nesou vzkaz, který je do nich vkládán. Po představení a zapsání rekordu ponožky dárkově zabalíme a předáme čerstvým rodičům po předčasném porodu do všech perinatologických center v ČR. Dostanou tak od nás vzácný vzkaz. Vzkaz, který pro ně bude připomínkou toho, že v tom každodenním nelehkém boji nejsou sami," dodává Žáčková.

Klokánkování – zázračná metoda pro nedonošené děti

Klokánkování – zázračná metoda pro nedonošené děti

Do sbírky, která v tuto chvíli čítá 5 420 párů ponožek přispívají nejen rodiče předčasně narozených dětí, ale i nemocnice a neonatologická centra. Zapojují se i školky, školy, mateřská centra či seniorské domy.

Zapojit se může úplně každý - výrobou nebo zakoupením ponožtiček, připojením vzkazu a zasláním na adresu Nedoklubka nebo jejich předáním na jednom ze sběrných míst. Veškeré informace jsou dostupné zde:

http://www.nedoklubko.cz/ponozkovyrekord

O Nedoklubku

Nedoklubko bylo oficiálně založeno v roce 2002. Od svého vzniku upozorňuje na problematiku předčasně narozených dětí, uvádí v širší povědomí příčiny předčasných porodů, podporuje neonatologická centra, rodiče i miminka samotná veřejnými sbírkami, organizuje běh pro Miminka do dlaně a z Dánska k nám přeneslo projekt populárních Chobotniček pro kulíšky. Nově se také zapojilo do odborného výzkumu.

Již sedmým rokem také pořádá oslavy Světového dne předčasně narozených dětí na pražském Žofíně. Světovou iniciativou oslav je nasvícení významných budov purpurovou barvou. V letošním roce se 10.11. purpurově rozzáří jeden ze symbolů hlavního města – Tančící dům.

Vědci vyvinuli umělou dělohu, která může pomoci předčasně narozeným dětem

Vědci vyvinuli umělou dělohu, která může pomoci předčasně narozeným dětem

Kojení nedonošeného miminka

Kojení nedonošeného miminka

Boj o nedonošené miminko vyhrávají lékaři čím dál častěji

Boj o nedonošené miminko vyhrávají lékaři čím dál častěji

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články