Maminka.czVýživa a stravování

Pláč není vždy volání o jídlo! Jakých chyb se vyvarovat?

Veronika Vlachová 13.  7.  2017
Jakmile je náš potomek nespokojený, nabídneme mu jídlo. Hurá, funguje to! Ale tušíme, jak se tento životní styl projeví v jeho dospělosti? Proč se děti dnes tolik přejídají a jsou obézní?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hned, jak se malá Sofinka probudila, zvolala: „Chci papat!“ Na to její máma, moje kamarádka, která u nás strávila s dcerkou pár dní, zareagovala láskyplným objetím a přislíbením, že dostane ten jogurtek s barevnými kuličkami. Zatímco moje děti musejí na jídlo počkat u společného stolu, skoro čtyřletá Sofinka ještě před „oficiální“ snídaní stihla slupnout jeden sladký jogurt, půlku rozinkového závinu a pět kousků kukuřičných křupek. A věřte mi, že jsem si fakt připadala jako krkavčí matka. Nebo se skutečně mají vést děti k jídlu trochu zodpovědněji a v pevnějším režimu? Co může jejich volání o jídlo způsobit v následujících letech? 

Zdravá strava pro batolata. Jak ji připravit doma?
Témata: Zdraví, Časopis Maminka, Výživa a stravování, Praktické rady, jídlo, pláč, prababička, Následující rok, Pevný režim, Krkavčí matka, Jacques, Návyk, Vývar, Plac, Kafe, Děti, Zákusek, Poradkyně, Určitý druh, Určitý vztah, Volání, Zastánkyně, Baby-Led Weaning, Nezdar, Důležitá látka, Zdraví na Heureka.cz