Na 20 ks indiánků budete potřebovat:
- Korpus: 2 vejce, 25 g cukru, 40 g hladké mouky
- Sněhový krém: 3 bílky, 200 g cukru, 2 vrchovaté čajové lžičky marmelády (jahodová, rybízová), 100 ml vody
- Čokoládovou polevu
Korpus: Nejprve oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s 1/3 cukru do pěny a smíchejte s hladkou moukou. Se zbytkem cukru ušlehejte bílky v pevný sníh a opatrně vmíchejte do připravovaného těsta. Poté pomocí cukrářského pytlíku vytvořte na plech vyložený pečicím papírem hromádky o průměru asi 4 cm. Pečte při teplotě 160 °C asi 15–20 minut.
Sněhový krém: Do hrnce si dejte 2/3 cukru. Cukr zalijte vodou tak, aby voda sahala nepatrně nad cukr. Za stálého míchání přiveďte k varu a prudce vařte, dokud se hmota nezačne táhnout. Poté odstavte. Tím vznikne cukrový rozvar, který potřebujete na zpevnění bílků.
Rada k rozvaru: Hlavní tajemství správné tuhosti náplně odhalí tzv. bublifukový test. Jeho správnou konzistenci poznáte jednoduchým pokusem – vezmete drátek s očkem, namočíte ho do vody a zkusíte vyfouknout bublinu jako z bublifuku. V momentě, kdy se vám to podaří, je vyhráno a můžete pokračovat dál. Tahle část pečení se bude dětem určitě moc líbit.
Nakonec si vyšlehejte bílky s cukrem do pevné hmoty. Do takto připraveného sněhu přilévejte za stálého míchání rozvar, dokud hmota nezhoustne. Poté přimíchejte marmeládu. Pomocí cukrářského sáčku nastříkejte krém na připravené korpusy a dejte vychladit. Posléze namočte indiánky v čokoládové polevě a nechte opět ztuhnout. A pak už se můžete pustit do jídla. Ať vám chutná!