Pečeme s dětmi: Indiánek s bublifukovým testem

Domácí výroba tradičního indiánka může být docela zábava a do pečení se s velkou chutí určitě zapojí i děti. Recept nám poskytl odborník na slovo vzatý, pekař Jiří Mikula z vyhlášené Pekárny Mikula, která si zakládá na tradičních výrobních postupech, takže pod jeho pomyslným vedením by se vám sladké dílo mělo rozhodně podařit. Dobrou chuť!
Pečeme s dětmi: Indiánek s bublifukovým testem

Na 20 ks indiánků budete potřebovat:

  • Korpus: 2 vejce, 25 g cukru, 40 g hladké mouky
  • Sněhový krém: 3 bílky, 200 g cukru, 2 vrchovaté čajové lžičky marmelády (jahodová, rybízová), 100 ml vody
  • Čokoládovou polevu

Korpus: Nejprve oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s 1/3 cukru do pěny a smíchejte s hladkou moukou. Se zbytkem cukru ušlehejte bílky v pevný sníh a opatrně vmíchejte do připravovaného těsta. Poté pomocí cukrářského pytlíku vytvořte na plech vyložený pečicím papírem hromádky o průměru asi 4 cm. Pečte při teplotě 160 °C asi 15–20 minut.

Sněhový krém: Do hrnce si dejte 2/3 cukru. Cukr zalijte vodou tak, aby voda sahala nepatrně nad cukr. Za stálého míchání přiveďte k varu a prudce vařte, dokud se hmota nezačne táhnout. Poté odstavte. Tím vznikne cukrový rozvar, který potřebujete na zpevnění bílků.

Rada k rozvaru: Hlavní tajemství správné tuhosti náplně odhalí tzv. bublifukový test. Jeho správnou konzistenci poznáte jednoduchým pokusem – vezmete drátek s očkem, namočíte ho do vody a zkusíte vyfouknout bublinu jako z bublifuku. V momentě, kdy se vám to podaří, je vyhráno a můžete pokračovat dál. Tahle část pečení se bude dětem určitě moc líbit.

Nakonec si vyšlehejte bílky s cukrem do pevné hmoty. Do takto připraveného sněhu přilévejte za stálého míchání rozvar, dokud hmota nezhoustne. Poté přimíchejte marmeládu. Pomocí cukrářského sáčku nastříkejte krém na připravené korpusy a dejte vychladit. Posléze namočte indiánky v čokoládové polevě a nechte opět ztuhnout. A pak už se můžete pustit do jídla. Ať vám chutná!

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře