Pár slov o mužích

Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše, o tom není pochyb. Muži myslí jinak, chovají se jinak a nejvíc nesnášejí, když se je snažíme předělat k obrazu svému.
Pár slov o mužích

Sdílet domácnost s mužským protějškem chce dávku diplomacie a rychlokurz psychologie. Tisícileté soužití obou pohlaví vyneslo na povrch několik základních věcí, které by ženy o mužích měly vědět, aby byl takříkajíc doma klid. Přinášíme vám je pro trochu pobavení a třeba zkonstatování, že ten váš to má jinak, a nebo jste ho v tom přesně poznala.

Myslí na sex vždy a všude

Je to tak. Většina mužů pod šedesát myslí na sex minimálně jedenkrát denně. Nechte to být, nepátrejte po tom, proč to tak je, berte to jako fakt.

Potřebují prostor

Muži potřebují mít čas na vlastní koníčky, na setkání s kamarády, zkrátka chvíli jen sami pro sebe. Stejně tak mu poslouží, pokud vezmete děti na výlet sama a dopřejete mu nerušený pobyt doma na gauči s knížkou nebo oblíbenou muzikou. Navrhněte mu ‚volno' sama, budete za královnu. Přijde-li s tím on, pak mu to rozhodně nevyčítejte. To, že chce mít čas pro sebe, totiž neznamená, že vás nemiluje a že by nechtěl být s vámi a dětmi. Jen se zkrátka potřebuje občas nadechnout a myslet jako samostatná jednotka, ne jako rodina, ne jako manžel, prostě jen jako muž.

Nesnášejí malicherné otázky

Muži neřeší malichernosti, na což zase my ženy máme speciální talent. Proto bychom je malichernostmi neměly obtěžovat. Nejvíce nesnášejí otázky typu: Nevypadám v těchhle šatech tlustá a máš mě ještě rád?

Nechtějí radit v autě

To platí téměř stoprocentně. Málokterý muž si od ženy nechá poradit cestu, byť by byla sebelepší, a už vůbec si nenechá mluvit do řízení. I když si myslíte, že právě teď nemusel předjíždět a že na stopce by měl zastavit, nechte si to pro sebe, v zájmu klidné jízdy i klidného manželství.

Říkají, co si myslí

Je to tak, jen ženy umějí říkat věci s okolky. Muže to přivádí k šílenství. Chtějí, abyste přímo řekla, co chcete, a nechodila kolem horké kaše. Jestliže byste ráda, aby vyluxoval, řekněte to rovnou, a ne že budete chodit kolem koberce a vzdychat, že je tak špinavý, ale vás tak bolí záda.

Umějí se postarat o sebe i o děti

Muži nesnášejí, když je podceňujete v základních věcech. Jsou to samostatné bytosti, které vědí, kde se pouští pračka, jen to zatím nepotřebovaly, protože jste vždycky prala vy. Pokud ale odjíždíte, nemusíte se bát, že by shnili ve špíně, byť by to nejspíš rádi udělali. Vaše rady a psané vzkazy, jak to či ono mají udělat, je přivádějí k šílenství. Poradí si sami. Stejně tak si poradí s dětmi, když nejste doma, a přímo nesnášejí, když je budete desetkrát denně kontrolovat, jestli v jejich péči děti nestrádají.

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články