Ovocná dobrota i v zimě

Možná nejste příznivcem mraženého ovoce, ale v zimě, kdy čerstvé jahody nebo maliny jsou v nedohlednu, anebo dovezené a drahé, bychom ho mohli vzít na milost. Dá se z něj totiž vykouzlit báječná dobrota.
Ovocná dobrota i v zimě

Pod českou značkou Dione najdete v obchodě mražené ovoce a směsi bez konzervantů a přidaných látek. Všechny plody jsou sklízeny ve stavu nejvyšší zralosti a hluboce zamrazovány jen pár hodin po utržení. Uchovají si tak nejen svou přirozenou chuť a barvu, ale i většinu nutričních hodnot a vitaminů. K dostání je několik různých druhů: borůvky, maliny, jahody, lesní směs, švestky a další. Cena se pohybuje kolem 30–40 Kč. Výhodou mraženého ovoce je, že vydrží dlouho v mrazničce, je vždy po ruce a můžete z něj vykouzlit rychlou svačinku pro děti. Vyzkoušejte třeba recept na gratinovanou lesní směs:

Gratinovaná lesní směs

Klepněte pro větší obrázek200 g rozmrazené lesní směsi rozdělte do čtyř zapékacích mističek. Poté vyšlehejte 200 g tvarohu, 100 ml zakysané smetany, 50 g moučkového cukru a 2 kapky vanilkové esence. Vzniklou směs naneste na ovoce. Obsah každé mističky poprašte trochou přírodního cukru a vložte na 3 minuty pod gril, aby cukr zkaramelizoval.

Takový dezert zvládne i úplný začátečník – a úspěch je zaručen. Velkou výhodou jsou zároveň nutriční hodnoty této dobroty. Ovoce obsahuje velké množství vitaminů, tvaroh zase bílkoviny.

Nemáte-li chuť vyšlehávat tvaroh a zapínat gril, zkuste balení jahod s cukrem, které jen rozmrazíte, rozmačkáte se smetanou a můžete podávat. V jednoduchosti je síla!

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články