Doba přípravy: 30 minut
Pečení: 45 minut
Počet porcí: 12 řezů
Ingredience:
5 vajec
100 g krupicového cukru
100 g polohrubé mouky + hrubá na formu
100 g mletých vlašských ořechů
máslo na vymazání formy
malinový nebo jiný chuťově výrazný džem na promazání
Na ozdobu:
1 vanička lučiny
50 g změklého másla
moučkový cukr podle chuti
1 lžíce kakaa holandského typu
hnědé snídaňové cereálie
1 kulatá sušenka na uši, čokoládové čočky na oči, poleva na nos a pusu
banánky na ozdobu
1/ Předehřejte troubu na 180 stupňů a vymažte a vysypte dortovou formu o průměru 23 nebo 26 cm. Do mísy dejte vejce, cukr a 5 lžic vlažné vody. Ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte do světlé pěny – hmota by měla získat zhruba dvojnásobný objem. Zapracujte mouku a ořechy a těsto přesuňte do formy. Pečte cca 45 minut, aby zapíchnutá dřevěná špejle vyšla čistá.
2/ Korpus nechte vychladnout, pak ho podélně rozpulte a promažte džemem. Dort přesuňte na velký servírovací talíř. Lučinu utřete s máslem, podle chuti oslaďte a obarvěte kakaem. Krémem potřete celý dort. Na talíř kolem dortu nasypte snídaňové cereálie a prsty je přitlačte po obvodu dortu. Z čokoládových čoček udělejte oči, polevou vytvořte široký úsměv a nos. Sušenku rozpulte a umístěte ji jako uši a kolem nasypte banánky.
Další recepty naleznete na www.apetitonline.cz
