Obložený chléb

Znáte ten pocit, kdy v pátém měsíci těhotenství totálně unavená ráno vypravíte muže do práce a – jsou-li – děti do školy, vlezete zpátky do postele „jen si tak trochu zdřímnout“ a probudíte se s kručícím žaludkem, zatímco hodiny v kuchyni odbíjejí jedenáctou?
Obložený chléb
Tak právě pro vás a pro dítě máme tip na dobrou, zdravou a chutnou svačinku. Těhulkám často chutnají roztodivné kombinace, ale tenhle jednoduchý „brunch“ určitě ocení všechny.
 
Co budete potřebovat
Na zdravou dobrotu (na kterou by se určitě vrhl i ten, kdo s těhotenstvím nemá nic společného) potřebujete dva krajíčky tmavého celozrnného chleba – „těžkého“ a „vlhkého“, ve kterém jsou vidět zrníčka obilí, rostlinné máslo, konzervu lososa ve vlastní šťávě, rukolu a ředkvičky.
 
Chléb namažte tenkou vrstvou rostlinného másla, poklaďte (natrhanými) lístky rukoly a na ně navršte kousky lososa. Celé dílo zakončete na kolečka nakrájenými ředkvičkami. Podávejte s mátovým čajem.
 
Klepněte pro větší obrázek 
 
Proč tato kombinace?
Proč celozrnný chléb? Protože obsahuje vysoké množství vlákniny, která je důležitá pro vaše správné trávení. V rostlinném másle není živočišný tuk, takže vám nehrozí infarkt nebo ucpání cév.
 
Proč losos? Protože jde o největšího dodavatele nenasycených mastných kyselin, omega 3 a omega 6. Tyto kyseliny jsou nepostradatelné pro zdravý vývoj mozku dítěte.
 
Proč rukola? Protože dodá pokrmu pikantní příchuť a protože je plná vitaminu C a beta karotenu. U ředkviček je to podobné – použijte krájené na plátky, ale můžete je přichrupávat i celé… jen tak si uchovají všechno “céčko“. Věřte, že si pochutná i váš nájemník v břiše.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře