Nová metoda v barvení velikonočních vajíček

Práškové barvy, které se rozpouštějí ve vodě s octem, tak jak jsme je znali mnoho let, postupně ustupují do pozadí a na scénu vstupují gelové barvy. Oproti práškovým barvám mají spoustu výhod.
Nová metoda v barvení velikonočních vajíček

Gelové barvy (např. OVO) jsou v současnosti asi nejpraktičtější. Snadno a rychle se rozpustí, jsou syté a na vejci dobře drží. Nevznikají ani nejrůznější fleky nebo šmouhy. Pokud máte zájem o snadné a rychlé obarvení vajíček, vyzkoušejte gelové barvy v tubách. U nich lze jednoduše odstřihnout hrot a barvu buď rozpustit ve vodě a klasicky barvit, anebo ji z tuby nanášet přímo na vajíčko. A to i na obarvené, na kterém lze snadno vytvářet různé ornamenty, tečky i další vzory. Zvlášť děti snadné zdobení ocení. Není na tom nic těžkého a zvládnou to i mrňousci.

Zdobicí trendy

Pokud chceme vajíčka obarvit rychle, nemusíme už se spokojit jen s jednou klasickou barvou aKlepněte pro větší obrázek obtiskem. Můžeme totiž už snadno barvy kombinovat, aniž by nám vznikla nevzhledná směs barev. Dokonce už je ani nemusíme rozpouštět ve vodě. Pomohou nám k tomu právě gelové barvy, díky nimž si můžeme obarvit vejce například ve stylu mramor. Běžně jen stačí použít igelitové rukavice, nakapat si vybranou barvu do dlaní a vejce v nich promnout. Poté, co barva zaschne, lze postup opakovat s jinou barvou. Vzniká tak zajímavý mramorový efekt, kde nerovnoměrnost a zvláštnosti pokrytí barvou jsou pozitivem. Podobně je možné velikonoční vajíčka zpestřit i moderním a luxusním efektem červené perleti nebo stříbrného třpytu. Po obarvení vajíčka si stačí jen několik kapek ‚efektu' nakapat do dlaní, vejce v nich promnout a nechat celé zaschnout. A pakliže se vůbec nechcete zabývat barvami nebo máte strach ze zašpinění, je vhodné použít k dekoraci takzvané smršťovací košilky OVO. Práce s nimi trvá několik vteřin a výsledkem je dokonale dekorované vejce. Košilka se na vajíčko jednoduše navleče a následně se přelije horkou vodou. Díky působení vyšší teploty košilka k vejci přilne a vše je hotovo. Vejce v lesklé košilce s jarními motivy pak bude ozdobou jakéhokoli velikonočního stolu.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články