Neztraťte se v roli mámy: Obětovat se rodině není třeba

Přísahala byste, že nic než ten uzlík štěstí vás už nezajímá a jen jemu (a ještě jeho tátovi) chcete dát všechen svůj čas? Jenže teď po roce nebo dvou vám přece jen něco chybí. Co? Nejspíš vy sama.
Neztraťte se v roli mámy: Obětovat se rodině není třeba

Jestli se vám začalo stýskat po té holce, která měla spoustu zájmů, toužíte se vrátit aspoň k jednomu z nich a přitom se bojíte to přiznat (protože... co by tomu řekl partner, rodiče, kamarádky a hlavně vaše svědomí), máme pro vás dobrou zprávu: To, co cítíte, je úplně normální, a právě z lásky ke svému dítěti a rodině byste si měla kus času a energie pro sebe uhájit. 

 

„Obětovat se rodině není třeba. I když jste máma, pořád jste to vy," říká koučka Lenka Markovičová.

 

 
Nezapomeňte: Je to váš život 

A co když vám rodina nebo dokonce kamarádky diktují, co máte a nemáte dělat, když „jste přece matka“? „V takové situaci je dobré s láskou a vlídností vůči okolí a hlavně vůči sobě samé zachovat si svůj názor, postoj a být v tom pevná. Můžete dát dětem maximum, ale pokud budete spokojená i vy, je to největší dar jak pro děti, tak i pro vašeho partnera. Čas, který věnujete sama sobě, se vám vrátí v podobě šťastné rodiny, i když vám to tak zpočátku nemusí připadat,“ vysvětluje koučka s tím, že pokud budete popírat sama sebe, hrozí, že se vám může rozpadnout i vztah. „Partner si vás vybral takovou, jaká jste. S vašimi zájmy, postoji a koníčky. Nevzdejte se jich jen proto, že máte děti a jste vdaná,“ říká koučka a dodává: „Když přijdou děti, čas i zájmy jim podřídíte, pokud je to třeba. Ale je vždycky důležité si uvědomit, že děti jsou osobnosti, které nelze potlačovat, manipulovat s nimi a brát si je jako berličku, když se vám v životě nedaří.

MUŽI SE ANI V ROLI OTCŮ OBVYKLE NEVZDÁVAJÍ SVÝCH KONÍČKŮ A ČAS PRO SEBE SI DOKÁŽOU UHÁJIT. VEZMĚTE SI Z NICH PŘÍKLAD. 

 

GALERIE: Jak to dělá? Má pět dětí, zvládá vše na jedničku a skvěle vypadá

GALERIE: Jak to dělá? Má pět dětí, zvládá vše na jedničku a skvěle vypadá

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články