Neuvěřitelné porody

Každý příchod na svět je jiný. Některé maminky rodí hodiny i dny v bolestech a jiné mají svou těžkou chvíli za sebou raz dva. A některé rodičky zastihne porod v tak nečekané situaci, na tak nečekaném místě, že je z toho světová senzace.
Neuvěřitelné porody
Maratónská běžkyně

Amber Millerová je zvyklá běhat a proto jí ani ve 39. týdnu těhotenství lékař nezakázal účast na maratonu v Chicagu, kterého se pravidelně účastní. Ke konci běhu se ale objevily kontrakce a chvíli to vypadalo, že do cíle už Amber nedoběhne. Jenže to by to nesměla být taková bojovnice. Závod nechtěla vzdát s tím, že kontrakce ještě nejsou v tak častých intervalech. Do cíle pak zvolna došla. Hned vzápětí jí sanitka odvezla do porodnice, kde se okamžitě po příjezdu narodila holčička June. Hezkou perličkou je, že bolesti v závěru běhu Amber sice zpomalily a nezaběhla proto čas jaký si přála, ale i tak byla rychlejší než její manžel. Nejrychlejší z nich však rozhodně byla June, která s příchodem na svět příliš neotálela. Možná z ní také bude běžkyně.

Klepněte pro větší obrázek

Nečekaný zápas

Sedmnáctiletá Pamela Vugtsová byla převezena do porodnice přímo ze zápasu v kickboxu. Pamela vůbec netušila, že je těhotná. Přišlo se na to až ve chvíli, kdy jí soupeřka uhodila do břicha a ona začala krvácet. Odvezli jí do nemocnice a tam porodila, byť předčasně, zdravou holčičku. „Pam byla vždycky trochu silnější a její přírůstek váhy poslední dobou nebyl nijak dramatický. Přičítali jsme to nedávným prázdninám, kdy lenošila. Menstruaci měla i nadále, takže jsme nikdo neměli žádné podezření a trénovala normálně,“ řekl později novinářům Pamelin otec.

Klepněte pro větší obrázek

Překvapení ve výtahu

Na opravdu neobvyklém místě porodila zdravou holčičku jedenatřicetiletá Ninfa Ramirezová z New Yorku. Právě se vraceli s manželem z porodnice, kde jim oznámili, že bolesti, které Ninfa cítí, zatím na brzký porod nevypadají a ať se v klidu vrátí domů. Jenže ve výtahu jejich domu se dítě ohlásilo tak razantně, že nebyla jiná možnost, než porodit přímo na místě. Všichni tři to zvládli výborně.

Klepněte pro větší obrázek

Štěstí na palubě

Mladá žena cestující z Dubaje do Manily pocítila porodní bolesti na toaletě letadla. Kontrakce byly tak silné, že vzápětí za pomoci palubního personálu porodila. Zdravého chlapečka zabalili do ručníků, pro jistotu dali mamince i dítěti kyslíkovou masku a miminko nahřívali pod lampičkou, která je k dispozici u každého sedadla. Letadlo pak novopečenou maminku předalo lékařům při nouzovém přistání ve Vietnamu.

Klepněte pro větší obrázek

Příliš těžký náklad

Pětadvacetiletá Rumunka trpící velkou nadváhou (240 kg) očekávala porod svého prvního dítěte, které bylo třeba přivést na svět císařským řezem. Jenže žádná nemocnice v blízkosti ženina bydliště nebyla schopná přijmout tak silnou pacientku. Byla proto vypravena sanitka až z Bukurešti i se speciálním týmem, který ženu naložil a převezl. Holčička, vážící pouhých 2,9 kg, se narodila zdravá.

Klepněte pro větší obrázek

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články