Neúprosná diagnóza: akutní leukemie aneb Když se hroutí svět

Zřejmě nic není pro mámu krutější, než když jí vážně onemocní milované dítě. V okamžiku, kdy se Mája Němcová dozvěděla z úst lékařů, že její sedmiletá dcera trpí leukemií, zhroutil se jí ve vteřině svět. Ale našla v sobě sílu a postavila se k nepřízni osudu čelem. Tady je její příběh.
Neúprosná diagnóza: akutní leukemie aneb Když se hroutí svět

Terezka se narodila jako naše druhé dítě, necelé tři roky po synovi Tomáškovi. Byli šťastní a zdraví, až do osudného roku 2015. V únoru Terezka dostala zánět dutin, brala antibiotika, prostě jako každé jiné nemocné dítě. 

Je fakt, že už delší dobu byla unavená, bolely ji nožičky a měla spoustu modřin, které nemizely. Ale slýchala jsem uklidňující slova o tom, že je to růstem, takže jsem signálům nepřikládala až takový význam. Jenže po dobrání antibiotik byla Terka stále nastydlá, nepozorovali jsme zlepšení. Jednoho dne nás ve čtyři ráno probudil hysterický pláč, že ji bolí nožičky, nemohla se na ně postavit. Museli jsme s manželem do práce, tak jsme ji odvezli k mé mamince, která s ní zašla k dětské lékařce. Ta na ní nic neshledala, i když Terce už začala stoupat teplota. Prý máme podávat léky na snížení horečky, je to růstem a po antibiotikách častý jev. 

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články